Logo        OK Roskilde

Sejr til Martin M Frich til Sprinthelgen.

Sprint, super-sprint og sprint-stafet under høj svensk sol.

TKC Sjælland og træner Gert Nielsen havde sammen med Østkredsen inviteret til Sprinthelgen i Jämjö. 60 glade, positive og meget motiverede børn og unge fra det meste af Sjælland havde takket ja og fik en fantastik oplevelse. Fra OKR var 7 børn og unge, samt undertegnede med.

Sprint er på mange måder en virkelig børnevenlig disciplin med korte baner og i mere hjemvendt terræn som by, park og småskov. Der var engageret stævnespeakning, gode kort og i det hele taget forbilledlig stævneafvikling. Orion OK havde haft mange unge med til at arrangere, hvilket kun giver anledning til at fremhæve arrangementet endnu mere.

Sprint

Orion OK havde lavet spændende baner, der nok var lidt sværere orienteringsmæssigt, end vi normalt oplever ved sprint. Der blev løbet i to omgange. De bedste løbere fra formiddagens løb startede sidst om eftermiddagen. Summen af de to løb gav den samlede løbetid.

Martin Midtgaard Frich vandt suverænt H16 med to flotte gennemløb og en uhørt vindermargin på 10 minutter. Martin var syg, og måtte melde afbud til DM i sprint, så en lille oprejsning til ham i det svenske. Storebror Tobias Midtgaard Frich skulle lige læse sig ind på kortet, men blev da 2 efter første løb og havde 1 minut og 16 op til nr. 1. Andet løb var til gengæld fejlfrit med en tidstab på kun 10 sekunder til nr. 1. Dette rakte til en samlet tredje plads efter to stærkt løbende svenskere i H20. Michael Andersen havde også en særlig godt andet løb og blev samlet nr. 4, 2 minutter og 40 efter Tobias.

Amalie Tripax var til gengæld straks med på sprintdicsiplinens udfordringer og lagde stærkt ud med en placering som nr. 2 i D14. Desværre faldt hun tilbage efter et bom på andet løb, men et stærkt heppekor på opløbsstrækningen gav hende de sidste kræfter, og hun kæmpede sig til en samlet 3. plads. 2 sekunder før nr. 4! Isabella Sihm havde det sværere under den bagende sol og fik en samlet 14. plads i det stærke selskab. Hun havde dog overskud til at hjælpe en klubkammerat på afveje, hvilket man ikke skal kimse af!

Mathilde Hougaard Boesen fik to gode gennemløb og kæmpede for sagen. Hun fik en samlet 4. plads i D12.

Mads Midtgaard Frich lagde ud med et kæmpe bom til 1. post på første løb. Han formåede dog at kæmpe sig tilbage og holde fokus. Det blev en samlet 13. plads i H12, der havde ikke mindre end 15 danske drenge i klassen.

Klik på billederne, hvis du vil se dem større!

Foredrag med Yuri Omelchenko

Verdensmesteren i sprint fra 1995 Yuri Omelchenko gav et spændende foredrag lørdag eftermiddag sammen med den assisterende landstræner Martin Johansson om sprint disciplinen. Mere herom i næste nummer af Snitslingen!

Super-sprint

Lørdag aften satte Orion OK 3 super-sprint baner ud på området omkring skolen, hvor vi overnattede. I én time måtte man løbe - gerne samme bane flere gange - og hurtigste dreng/pige vandt. Det skal siges helt kort: Fantastisk koncept! Testosteronen boblede næsten over, og selv de mest trætte drengeben måtte prøver kræfter med sagen. Lad alle vide, at Michael Andersen vandt til lange (1200m). Præmien var fantastisk, en reklame cd for stavgang! Men som Michael gjorde klart - æren er det vigtigste!

Sprint-stafet

Orion OK præsterede endnu et spændende koncept. Sprint-stafet for to-mandshold, hvor hver løber har to løb. Fantastisk intensitet, der holder publikum fanget.

Martin Midtgaard Frich/Narmer Rolf Fogh (Sorø OK) dannede hold i H16. Selvom Martin fik sendt Narmer afsted på hans første tur som nr. 1, så kunne de ikke holde duoen Joakim Sehested Sie/Thor Nørskov stangen. Det blev dog til en flot anden plads.

Amalie Tripax/Isabella Sihm lå længe til en 3. plads, men et dramatisk styrt i opløbet om netop tredjepladsen sendte pigerne ned fra podiet til en 7. plads. Mere rutine og større robusthed skal dog nok give de to revanche en anden gang.

Michael Andersen/ Tobias Midtgaard Frich løb H21 og fik en udmærket placering som nr. 7 I et felt, der havde mange stærke løbere. De vandt dog solidt over Tim Falck Weber/Troels Christensen med en margin på 1 minut og 11 sekunder. Det gav udbetaling af 2 flasker cola og håne-retten -indtil de 4 mødes igen!

Mads Midtgaard Frich/Mathilde Hougaard Boesen løb stort set fejlfrit og fik en placering som nr. 12 i H/D12. Skulle man da bare have løst opgaver eller fortalt historier ved hver post, så ville de to have været suveræne vindere!

Bedste klub

Alle resultater i klasserne op til H/D16 blev lagt sammen i en gennemgående konkurrence. Her vandt Tisvilde Hegn OK en stor sejr. Præmien var tre træningspas og en overnatning i Blekinge for lige så mange løbere, som deltog i Sprinthelgen! Skal vi ikke satse på den præmie til næste år?

Sprinthelgen 2009

Der var meget stor enighed om at Orion havde lavet et fantastisk fint arrangement, som mange flere unge skulle have benyttet sig af. TKC Sjælland er tilbage i 2009 og vil udfordre Nord og Sydkredsen til en dyst i orienteringssportens hurtigste disciplin. Så sæt kryds i kalenderen, når datoen er klar. Se mere om årets stævne på Sprinthelgen