Logo anemoner

Løb på stejle bakker.

Det er ikke lykkedes at få kontakt til Andreas Hougaard Boesen i Sverige efter B-finalen på mellemdistancen i dag ved Europamesterskaberne i orientering. Men skal udtalelsen fra hans svenske jævnaldende landsholdskollega Gustav Bergmann efter løbet stå til troende, så var det et særdeles vanskeligt terræn, som dannede rammen om dagens A- og B-finaler.

Til det svenske orienteringsforbunds hjemmeside siger Gustav Bergmann: "Det är extremt branta backa, jag har aldrig sprungit i så här branta backar i Sverige."

Gustav Bergmann sluttede som nr. 6 i A-finalen, mens Andreas sluttede på en delt 20.-plads i B-finalen. Andreas brugte 41:14 minutter for den 6,1 km lange rute med en højdeforskel på 280 meter. Hans tid var knap fem minutter fra vindertiden hos den schweiziske vinder, Martin Hubmann. 63 løbere gennemførte B-finalen.

Fredag hviler Andreas, lørdag løber han B-finale i sprint.

Henrik Boesen

Andreas sluttede på en delt 20.-plads ved torsdagens B-finaler på mellemdistancen ved EM i Sverige. Her fanget af Torben Utzon ved mandagens kvalifikationsløb.

okroskilde@okr.dk     Bjældevej 20, 4000 Roskilde         webteam@okr.dk     17. maj 2012