Logo anemoner

Toporientering i Kongernes Nordsjælland.

FIF Hillerød sørgede i Pinsen for 3 dage med toporientering i Hillerød og Gribskov.

Løbene blev af DOF brugt til testløb for eliten, mens vi andre bare kunne nyde et højkvalitetsstævne med gode baner og super gode kort.

Lørdag var der sprint i Sophienborg, den vestlige udkant af Hillerød, søndag var der mellemdistance i Grib Skov Nødebo og mandag langdistance i Grib Skov Søskoven. De 2 sidste havde begge stævneplads ved Skovskolen i Nødebo.

Set fra luften (Google Maps) så området, hvor sprinten skulle foregå ikke særlig spændende ud, men løberne fik masser af udfordringer. Lige fra start fik man et kringlet baneforløb, der ikke gav tid til at læse fremad, så det blev ikke hver gang det optimale vejvalg, der blev valgt. Banelæggeren havde også sørget for rigtig mange poster i området, så tjekkede du ikke postnummeret, kunne du let blive straffet med er "fejlklip", og det var der en hel del der oplevede.

Som altid i sprint er det få sekunder, der skiller i mål, og denne gang var sekunderne på Rasmus Krogh Madsens side, idet han vandt klassen H-14 med bare 4 sek foran nr. 2 og 7 sek foran nr. 3. Rigtig godt løbet af Rasmus. Bane og vejvalg kan ses i O-kortmappen.

De lidt ældre løbere gjorde det også ganske godt. Inge Jørgensen vandt klassen D65 og Janne Brunstedt vandt klassen H65.

Søndagens mellemdistance foregik som nævnt i Gribskov Nødebo lige nord for Skovskolen. Det var gode udfordrende mellemdistancebaner med mange retningsskift i et krævende terræn. Selv om der nogle steder var en del ris i bunden, og der var mange poster i de grønne områder, hvor man blev tvunget ned i tempo for at styre orienteringen, virkede banerne fair, da kortet var super godt, så alle detaljer kunne læses.

I et felt bestående af danmarks bedste herreløbere gjorde Andreas Boesen det rigtig godt med en 8. plads som resultat, knap 3 min efter vinderen. Kent Pihl klarede også mellemdistancens udfordringer godt med en 2. plads som resultat, kun overgået af en svensk løber med 1 min. Inge og Janne vandt igen deres klasser og også Ole Svendsen vandt klassen H70.

For de fleste gik mandagens langdistancebaner mest i den del af gribskov, der er ud mod Esrum sø. Denne del er mere åben og gav mulighed for nogle langstræk, hvor der kunne løbes stærkt. Når trætheden begyndte at melde sig, blev man så til sidst udfordret på orienteringen i den tættere del af skoven lige omkring skovskolen.

Ikke alle klarede denne omstilling, men bl. a. Anders Laage Kragh gjorde det godt og blev nr. 5 i klassen H50. For 3. dag i træk tog Inge og Janne sejren i henholdsvis D65 og H65, mens Ole igen vandt H70.

Resultater mm. kan ses på FIF Hillerøds hjemmeside for Pinseorientering.

okroskilde@okr.dk     Bjældevej 20, 4000 Roskilde         webteam@okr.dk     21. maj 2013