Logo sommer_boeg

22 DM-medaljer i 2015.

Det er i år blevet til 22 DM-medaljer til OK Roskilde i o-sportens seks discipliner.
I forhold til sidste år er det en mindre – men 2014 var med 23 medaljer også det højeste antal nogensinde. Forklaringen kan skyldes, at vi selv stod som arrangør af DM-sprint i år, og det begrænsede muligheden for medaljer her.
Bemærk også – at medaljer vundet i MTB-o-løb ikke indgår i statistikken.

Fordelingen på guld, sølv og bronze kan ses herunder – og sammenlignet med de otte foregående sæsoner.

2007: 14 medaljer (6 – 3 – 5)

De 22 medaljer er vundet af 10 forskellige OK Roskildeløbere.

Inge Jørgensen har haft en imponerende sæson i år. Selvfølgelig huskes året især for guldet i sprint til Veteran-VM. Men hun har også haft en medalje med hjem fra alle DM’er i år. Tre guld- og tre sølvmedaljer blev udbyttet – og Inge fører nu igen medaljeranglisten i OK Roskilde.

Gunnar Grue-Sørensen har i sin anden sæson for OK Roskilde vundet to guldmedaljer. Det var i disciplinerne nat og stafet.

To løbere har vundet fire medaljer i år. Det er Janne Brunstedt (1 guld og 3 sølv) og Ole Svendsen (1-1-2). Guldet var de fælles om til DM-stafet i Vrads. De vandt også begge sølv ved DM-sprint i Roskilde. Herudover vandt Janne sølv ved lang og ultralang. Ole vandt bronzemedaljerne i nat og mellem.

Ved et arrangement i Klubhuset i foråret fortalte Andreas Hougaard Boesen, at han gik efter at overhale Inge og Janne i toppen af medaljelisten. Det vil nok tage nogle år endnu inden det lykkes – men tre medaljer i H21 er immervæk også flot. Sølv ved DM-ultralang og bronze ved DM-lang og DM-nat. Andreas vandt af gode grunde ingen medaljer ved DM-sprint, da han jo var banelægger her. Til gængæld fik han sat nye standarder for, hvordan sprintbaner skal laves – og har også fået stor anerkendelse herfor.

Gerda Marie Christiansen opnåede en medalje af hver karat i år. Guld i stafet, sølv i mellem og bronze i nat.

Eneste nye navn på listen i år blev 10-årige Katrine Krogh Madsen. Hun har haft en flot sæson i år med to DM-bronzemedaljer som et varigt bevis. De to medaljer blev vundet i mellem og lang. Katrine blev løber nr 59 fra OK Roskilde, der har vundet en DM-medalje. Den allerførste medalje til OK Roskilde kom også i D-10. Det var Tine Rasmussen, der vandt denne i 1980.
Katrine Krogh Madsen blev eneste ungdomsløber fra OK Roskilde på skamlen i år.

Tre løbere vandt hver en enkelt medalje – alle ved DM-stafet: John Tripax (guld), Aksel Andersen (guld) og Ane Veierskov (sølv).

Statistikken er opdateret.

Morten Jensen

Se tillige T. Utzons medaljestatistik for 2015, hvor OK Roskilde er på 9. pladsen.