Logo mtbo

Klub / Aktiviteter
















Tour de Hanstholm med C&C.

For 3. år deltog Claus & Claus i MTBO Camp.

MTBO Camp er et arrangement, som holdes i gang og arrangeres af nogle fantastiske ildsjæle. Uden at kende detaljerne er jeg overbevist om, at de personer, som både i år og tidligere år, har gjort det muligt for os andre, at få nogle super dage, yder noget helt enestående og ekstraordinært.

Programmet bød i år på mountainbike orienteringsløb for fuld skrue i 4 ½ dag i og omkring nationalpark Thy i det nordjyske. Godt og vel 200 var tilmeldt, heraf halvdelen fra udlandet. Der var deltagere fra mindst 8 lande. Der deltager folk i alle aldre og på alle niveauer. Helt i tråd med fod orientering er gennemsnitsalderen i den (for) ’høje ende’ .

MTBO Camp er en – på papiret – simpel sag:

Man vælger om man vil køre kort – lang eller elite. Der er ingen aldersinddeling. Der er som udgangspunkt tale om ’træningsløb’, men for at give løbene lidt kulør, er der en gennemgående konkurrence i hver klasse. Hver formiddag køres en afdeling i konkurrencen. Der er fri start efter put and race princippet. Om eftermiddagen køres en træning, som kan køres, som man selv vil. Vi valgte f.eks at køre sammen om eftermiddagen.

Campen startede onsdag om aftenen med et natløb. I år foregik det i yderste klitrække ved Vester Torup, helt bogstavelig. Fra start til post 1 kørte man helt ude mellem de yderste klitrækker og havet. Herefter en række poster i et sommerhusområde, og sidste 2/3 af banen i skoven.

Næste formiddag var der langdistance – godt 20 km og 2 timers kørsel efterfulgt af træningsløb om eftermiddagen. Programmet gentog sig med mellemdistance fredag og lørdag. Mellemdistance var ca. 10-11 km på en time +/-.

De kørte distancer der tilbagelægges ligger typisk på ca. +50% i forhold til banens længde. Ikke helt som i sædvanlig orientering. Antallet af poster varierer meget, og afhænger af skovens stinet og muligheder for udfordringer både fysisk og teknisk. I nogle tilfælde må cyklen bæres over træer som spærrer stierne. Sådanne passager er så vidt muligt markeret på kortet. Vi havde 23 poster fredag, men bare 12 lørdag på næsten samme distance.

På fredagens formiddagstur havde jeg fornøjelsen at blive indhentet af britiske Emily Benham, som er en af de rigtig hårde elitedamer. En lille spirrevip, men hold op hun kommer deruda’. Det blev en lektie i, hvad det vil sige at have flow og undgå stop. På cykel tager stop ekstra tid i forhold til fod orientering, da cyklen skal stoppes og sættes i fart hver gang, så der tjenes meget tid på at holde cyklen i gang.

MTBO baner ser for den erfarne o-løber nok lovlig enkel ud. Færdsel gennem terrænet er forbudt i Danmark, så banerne køres udelukkende på vej og stinet. Banerne ligner derfor en ret let o-bane. Men selv erfarne o-løbere møder udfordringer når pulsen er høj, og cyklen hopper hen over grene og trærødder, mens kort og vejvalg skal tilrettelægges med færrest mulige stop undervejs

   

mtbo1.jpg

mtbo2.jpg

Campen slutter af søndag med en ’Høker’ – en ekstra lang tur. Med start fra overnatningsstedet – Hanstholm camping – blev vi sendt ud på alternative kort, bl.a. et turistkort over et tysk kanon batteri og et håndtegnet bunkerkort med poster ude i klitterne. Det hele sluttede af med et opløb sjældent set. 65 m stigning fra klitterne op til camping pladsen. En ganske brutal afslutning.

Allerede inden vi forlod Hanstholm blev vi orienteret om at næste års camp er henlagt til Åhus i Sverige. Det skal nok blive godt.

Vil du læse lidt om årets camp, så kig her

Og fra tidligere år – læs her

Prøv det !

C&C


okroskilde@okr.dk     Bjældevej 20, 4000 Roskilde         webteam@okr.dk     12. maj 2015