Logo skaerm_banner

Da Vinter blev til Forår.

Et imponerende antal løbere – ca 150 – havde søndag sat kurs mod Sorø til finalearrangementet i VTR 2014/15. Løbet markerede afslutningen på en lang vintersæson med 13 indledende VTR-løb godt fordelt rundt på Sjælland med afstikkere til Møn og Falster. Startende en flot efterårsdag i Vesterlyng er vi søndag efter søndag blevet budt på velarrangerede stævner med gode baner. Vi har udover banelæggernes finurligheder også skulle kæmpe med frosne fingre, mudrede stier, glatte veje, mørke dage osv – men det hele sluttede så af på en flot martsdag i Sønderskoven, hvor vi kunne mærke, solen havde fået styrke igen.

Gennem vinteren havde mange løbere kvalificeret sig til selve finalen – som nærmest er et “knald eller fald-løb”, hvor en føring hurtigt kan sættes over styr. Fra OK Roskilde var der en forholdsvis beskeden flok på 15, der havde kvalificeret sig til finalen. OK Sorø havde fået designet et flot krus til alle mestre (dette må gerne blive en tradition). Fire løbere fra OK Roskilde sikrede sig førsteudgaven af kruset – medens der kom yderligere fire OK Roskilde-løbere på “podiet”.

Kim Baunehøj vandt for andet år i træk “SORT LANG”. Kim havde et pænt forspring på fire/fem minutter – og sejren kom aldrig i fare, da Kim vandt finaleløbet med syv minutter til nærmeste konkurrent.

Mere dramatik var der i “SORT MELLEM”, da den førende løber fra Holbæk OK glemte at klippe sidsteposten – og så snuppede Janne Brunstedt titlen for 2. sæson i træk.

I “SORT KORT” førte Morten Jensen inden finalen med to minutter; men tabte de to minutter igen til Bjark Christensen (Holbæk OK); og måtte så nøjes med andenpladsen på reglen om, at finaleløbet tæller mest.
Også i afdelingen for løbere over 60 år var der “sølv”, da Ole Svendsen blev toer samlet efter Karsten Richardt (Køge OK).

I “SORT MINI” var der dobbeltsejr i kvindeklassen til verdensmesteren Inge Jørgensen foran Gerda Marie Christiansen.
I herreklassen vandt Steen Baunehøj, selv om det ikke blev til en sejr i finalen. Men der var gennem vinteren blevet opbygget et betryggende forspring.
I dameklassen for løbere under 60 år var der en tredjeplads til Hanne Pedersen.