Veteran VM i Tallinn, Estland.

Spændende sprintbaner i Tallinns gamle bydel, men ingen medaljer til OKR

I disse dage løbes der World Masters Orienteering Championships (WMOC) i Estland med stævnecenter i Tallinn.

Søndag startedes der med sprintkvalifiation i Kadrioru parken i Tallinn. En meget smuk park med nogle baner, der ikke var voldsomt svære, men der skulle løbes hurtigt, hvis man skulle gøre sig håb om en plads i finale.

Inge Jørgensen, Annette Petersen og Janne Brunstedt startede godt med at kvalificere sig til A-finalerne. Inge vandt sit heat, mens Janne og Annette blev placeret som henholdsvis nr. 5 og 24 i deres kvalifikations heat. John Tripax og Finn Petersen var begge bare 1 sek fra en plads i A-finalerne, så det var meget små marginaler der var afgørende. Også Volker Naulin var tæt på, bare 3 placeringer fra en plads i A-finale. Jette Kreiberg løb heller ikke hurtig nok til en plads A-finalen. Ole Svendsen blev noteret for et fejlklip, så heller ikke han kom i A-finalen.

Sprint finalen blev løbet i Tallinns gamle, meget smukke bydel. Det var spændende baner med mange retningsskift, hvor der skulle holdes styr på diverse murer, gyder, kirker, porte mm. Nok en af de bedste sprinbaner, jeg har oplevet. Yderligere var der et ekstra moment, men mange turister, der skulle zig-sages ud og ind imellem.

Jette klipper sidste posten

Den bedst placerede i A-finalen blev Janne, der blev nr. 9 i M65. Janne havde et næsten fejlfrit løb, men løb bare ikke hurtigt nok. For Inge blev det lidt af en off-day, så hun blev ikke placeret i toppen. De øvrige var vist godt tilfredse med deres indsats.

De øvrige placeringer:

Se omtalen på DOFs hjemmeside.

Tirsdag er der hviledag/træningsdag/sight seeing, mens der er kvalifikationsløb på den lange distance onsdag og torsdag. Finale løbes lørdag.