Dansk forår = Danish Spring.

Den danske forårsbebuder, Danish Spring, levede rigtigt op til sit navn i år med dejligt forårsvejr. Ud over det gode vejr, var det også lykkedes arrangørerne at få rigtig mange løbere, især i eliteklasserne til start, så den sjællandske sæson premiere blev et stor flot internationalt arrangement.

De 3 dages orienteringsfest startede fredag med sprint i Espergærde med stævneplads på Espergærde Gymnasium. Banerne gik for det meste i et større industriområde syd for gymnasiet, og det var lykkedes banelæggeren at lave nogle spændende, udfordrende baner med mange vejvalgsstræk, der ikke var helt simple.

I eliteklasserne stillede mange af verdens bedste til start, så der var hård konkurrence. Andreas Boesen fik en fornem 3. plads i det stærke felt med mere end 80 løbere til start. New Zelænderen Tim Robertson blev en suveræn vinder. I Junior elite fik Rasmus Møller Jess en flot 10. plads.

Lørdag og søndag var der henholdsvis mellemdistance og langdistance fra en flot stævneplads i Harager Hegn. På mellemdistancen gik banerne i Harager Hegn, mens søndagens langdistance havde start 3 km fra stævnepladsen i Grib Skov Nord. Begge dage var der super gode baner i et dejligt åbent, hurtigt terræn.

På mellemdistancen klarede Andreas Boesen sig igen rigtig godt i herre elite klassen, idet han blev 6, bare 1½ min efter den noske vinder, Olav Lundanes. Også Rasmus Møller Jess havde endnu en god præstation med en 13. plads i junior elite klassen.

Det var ikke kun i elite klasserne, der var hård international konkurrence, i de øvrige klasser vard er også mange udenlandske løbere. Alligevel lykkedes det for en del OKR løber at komme i top 10: I D21A blev Tonje Pihl nr. 9, Hanne Møller Jensen blev nr. 8 i D55 og Jette Kreiberg nr. 10 i D60. I H50 blev Kent Pihl nr. 9, og Janne Brunstedt blev nr. 8 i H65.