Logo bose_sten.jpg

Klub / Aktiviteter
Læsø 3-dages 2018.

Hvert andet år har der gennem en årrække været 3 dage med orienteringsløb på Læsø, som byder på spændende og svært klitlandskab. I år blev Læsø 3-dages afviklet i ugen efter WMOC i dagene tirsdag den 17. til torsdag den 19. Juli. På trods af Læsøs beliggenhed i den nordlige del af Kattegat, trækker stævnet mange deltagere fra både Danmark og flere andre lande med specielt mange fra Norge.

Arrangementet startede med kortdistance/sprint tirsdag aften efterfulgt af 2 etaper i Læsø Klitplantage onsdag og torsdag.

Sprinten skulle i år have været løbet omkring Saltsyderiet, men en manglende løbstilladelse betød, at løbet i sidste øjeblik blev flyttet til Vesterø Havn. Det gjorde nu ikke noget for os, der ikke havde været i byen før. I selve byen var sprinten relativ simpel, men starten foregik i den sydlige udkant af byen, hvor man startede med at løbe ind i en lille skov efterfulgt af en række poster i klitter, så helt let var det ikke, og det gav da også problemer for nogle.

Anden etape var i klitplantagen, hvor det meste af løbet var i åbent klitterræn med større og mindre klitter. Et meget udfordrende terræn, som de færreste vist kom igennem uden at bomme.

Efter de 2 etaper blev der lavet et samlet resultat, der var grundlag for præmieuddelingen ved aftenens grillparty. Det blev dog et grillparty uden grill, da det var forbudt pga. tørken. Men party med spillemandsmusik og præmieuddeling blev der i et stort telt ved byens campingplads.

   
Sidste post helt nede ved strandkanten.
 

Tredje og sidste etape (revanchen) var også i klitplantagen, men i en hel anden del. Stævnepladsen var helt ned på standen, og i det gode vejr var det bare super, og de fleste tog sig vist en dukkert i det klare vand efter løbet. Denne del af plantagen, hvor der dog var mere skov, der gav skygge for den bagende sol, var mindst lige så udfordrende, som den del vi løb i dagen før, og der blev bommet flittig.


Lidt af stævnepladsen på 2. etape


En del ak OK Roskildes deltagere


Stævnepladsen på stranden ved 3. etape


En del ak OK Roskildes deltagere på stranden

Læsø 3-dages er absolut et stævne der er værd at tage til. Der er gode baner i et meget spændende terræn. Det største problem er Læsøs beliggenhed, der gør det noget besværligt at komme til for sjællændere, men Aksel og jeg fandt en hurtig og bekvem løsning. Der er flyforbindelse direkte fra Roskilde til Læsø, evt. med en mellemlanding på Anholt, så på 5 kvarter er man på Læsø, og så er der bare at leje et par cykler, så man kan komme ud til stævnepladserne.

Alt om løbet med resultater mm. på hjemmesiden for Læsø 3-dages

Kort og vejvalg kan ses i O-kortmappen

Janne


okroskilde@okr.dk     Bjældevej 20, 4000 Roskilde         webteam@okr.dk     20. juli 2018