Hård, svær WMOC langdistance i Letland

Den sidste konkurrence ved WMOC var langdistancen, og den blev løbet i endnu en fyrreskov i en naturpark, Garezeri, nord for Riga, helt ude ved kysten, hvor der var en flot strand. Starten foregik direkte på stranden, hvorfra man løb ind i skoven, der var helt åben som de foregående dage, men her var bakkerne noget større, med stadig med mange kurvedetaljer, og bunden var dækket med blåbær, som det krævede en del høje knæløft at komme igennem. Banerne var lange med mange højdemeter, så både teknik og fysik blev udfordret. De fleste var da også ret så udmattede, da de endelig nåede i mål.

Der er kun et kvalifikationsløb, der gælder til både mellem- og langdistancen, men med nogle ganske komplicerede regler, kan man både rykke op og ned til lang finalen afhængig af resultaterne på mellem finalen. Inge, Janne og Ole klarede sig godt på mellemdistancen, så de løb også i A-finaler på langdistancen. Annette og Finn løb B-finaler som på mellemdistancen. Johns resultat på mellem finalen betød derimod, at han kom til at løbe i B-finalen på lang. Det samme gjaldt Jette og Volker, der måtte løbe C-finaler.

Starten på langdistance finalen bliver afviklet som en omvendt jagtstart, så vinderne af mellemdistancen starter sidst. Det giver et ekstra pres under løbet, da men ved, at man bag sig har hurtigere løbere, som man helst ikke skal indhentes af. Det giver hurtigt stress ved selv mindre bom. Så alt udfordres under dette løb, psyken, fysikken og teknikken.

Denne artikels forfatter startede 3. sidst i M70A finalen med sølv og guldvinderne lige efter sig. Fejl på både post 1 og 2 gjorde da også, at jeg godt midtvejs på banen blev hentet først at nr. 2 og lidt senere af nr. 1. Der var 2 lange stræk med nogle kraftige stigninger sidst på banen, og jeg kunne ikke følge med i det hidsige tempo. De andre må dog have bommet på næstsidste posten, da vi pludselig var sammen igen og ræsede mod mål sammen. For mig endte det med en 14. plads, som jeg er godt tilfreds med.

Ole havde et teknisk rigtig godt løb og ender på en meget tilfredsstillende 14. plads i M75A.

Inge bommede de første par poster og blev derefter hurtigt indhentet af de efterfølgende løbere. Nogle større bom senere på banen betød, at Inge endte på en noget skuffende 45. plads i W70A.

En meget træt Janne på vej i mål til 14. pladsen

Se omtalen på DOFs hjemmeside.

Kort og vejvalg kan ses på O-Track.

Se resultater mmm. på WMOC

Vi vil fortælle mere om vores oplevelser ved WMOC i Letland på en kommende klubaften.

Stranden med løbere på vej til start

Lidt af den store stævneplads - løberne sidder i skyggen inde i skoven

I mangel billeder af OKR løbere på podiet, er her et af Køge OKs Kurt Dose, der scorede hattrick og blev 3-dobbelte verdensmester i M90

okroskilde@okr.dk      Bjældevej 20, 4000 Roskilde      webteam@okr.dk     13. juli 2019