Logo bose_sten.jpg

Klub / Aktiviteter
Inge vinder Læsø 3-dages 2020.

Hvert andet år har der gennem en årrække været 3 dage med orienteringsløb på Læsø. I år var det hele lidt anderledes pga. coronakrisen, ingen stævneplads med kiosk og resultatformidling, men det vigtigste var der: Gode baner i et spændende og svært klitlandskab. Læsø 3-dages blev afviklet i dagene tirsdag den 14. til torsdag den 16. juli. På trods af Læsøs beliggenhed i den nordlige del af Kattegat, trækker stævnet mange deltagere. I år var der 500 deltagere, det maximalt tilladte, de fleste fra Danmark, men også en del fra Norge. Syv løbere fra OK Roskilde havde valgt at prøve kræfter med det gode terræn, heriblandt Inge Jørgensen, som suverænt vandt D70 klassen.

Anderledes i år var også, at arrangementet ikke startede med en sprint, men alle 3 etaper foregik i Læsø Klitplantage. De fleste var nok godt tilfredse med en ekstra etape i det spændende terræn.

Efter de 2 første etaper blev der lavet et samlet resultat, der var grundlag for aftenens præmieuddelingen. Det hele foregik ved en fælles hyggeaften, der pga. corona reglerne var udendørs og med behørig afstand. Det var derfor spændende om vejret artede sig; det gjorde det, selv om der kort før starten kom en mindre byge. Den var forudset af Vores Vejr (DR1), som disse dage blev sendt direkte fra Læsø.

Inge blev som nævnt samlet vinder efter de 2 etaper, og det med sejre på begge etaper.
I H60, stævnets største klasse med 65 deltagere, blev Janne samlet nr. 3, mens Aksel blev nr. 15 og Finn nr. 19.
I H70 blev John nr. 21, mens Ole ingen placering fik, da han på en af etaperne glemte en post. Det samme skete for Annette, så hun heller ikke fik en samlet placering.

   
Inge med præmien.
 

Tredje og sidste etape (revanchen) var også i klitplantagen, der er ret stor, så alle 3 etaper var i helt forskellige dele.

Her fik Inge endnu en sejr, mens de øvrige placeringer blev: Janne (6), Aksel (11), Annette (12), Finn (16) og Ole (27).


Inge på "skamlen"


Janne og Aksel på vej til O-løb på Læsø


DR1 med Vores Vejr direkte fra Østerby på Læsø

Læsø 3-dages er absolut et stævne der er værd at tage til. Der er gode baner i et meget spændende terræn. Det største problem er Læsøs beliggenhed, der gør det noget besværligt at komme til for sjællændere, men Aksel og jeg fandt en hurtig og bekvem løsning. Der er flyforbindelse direkte fra Roskilde til Læsø, evt. med en mellemlanding på Anholt, så på 5 kvarter er man på Læsø.

Alt om løbet med resultater mm. på hjemmesiden for Læsø 3-dages

Kort og vejvalg kan ses i O-kortmappen og O-Track.

Janne


okroskilde@okr.dk     Bjældevej 20, 4000 Roskilde         webteam@okr.dk     17. juli 2020