Höst-Open 2021

24 løbere fra OK Roskilde havde i år valgt at tilbringe en weekend på Bornholm for at deltage i den traditionsrige Høst Open. Som Morten har beskrevet så var fredagens sprint henlagt til Christiansø, men for os, der ikke var hurtige nok til at tilmelde os, inden færgerne til Christiansø var udsolgt, blev der afholdt en alternativ sprint i Gudhjem, og det er jo heller ikke dårligt; men en super service fra arrangørernes side.

De to Höst Open etaper foregik henholdsvis på Hammeren om lørdagen og i Bolsterbjerg om søndagen. I modsætning til sidste år, hvor stævnerne var uden stævneplads og delt op i flere separate afdelinger pga. Corona, så var alt tilbage til normalen men startlister og gode stævnepladser med resultatformidling, kiosk mm.

Første etape af Höst Open på Hammeren var hammer svær og gav de fleste rigtig store udfordringer. Kortet var i 1:7500 og 1:5000 for de ældre løbere, og det var ganske godt, da terrænet var meget detaljeret. Jeg havde aldrig løbet på Hammeren før, så jeg havde problemer med flere af posterne, eller måske snarere på vejen til dem, hvor det var let at blive væk, hvis man ikke havde den fornødne respekt for terrænet og ikke var omhyggelig.

Søndagens løb i Bolsterbjerg var et helt anderledes terræn og mere "normalt", med moser grøfter og mere eller mindre gennemløbelige tætheder, så her kunne vi bedre være med og havde ikke så store tidstab som på Hammeren.

Efter de 2 etaper blev Inge Jørgensen samlet vinder, efter 1. pladser på begge etaper, i klassen D75. Casper Lindemann fik også en samlet 1. plads i klassen Open1. Ole Svendsen blev sammenlagt nr. 3 i H75, mens undertegnede blev nr. 4 i H70.

I øvrigt artede vejret sig også. Specielt til løbet på Hammeren var vejret fantastisk, lunt med masser af sol.