Logo Efterår

Jættemilen 2021

Den traditionsrige Jættemilen, arrangeret af OK73, blev i år løbet i Tisvilde Hegn. Tisvilde Hegn er jo altid værd at løbe orienteringsløb i, og når det så er Jættemilen, der jo er et løb med ultra lange baner, ja så får man ekstra meget tid i denne fantastiske skov. OK 73 havde indrettet en god stævneplads i en dejlig plet i skoven ikke langt fra den store P-plads i Tisvildeleje.

Desværre var der ikke mange fra OK Roskilde, der fik denne sidste af årets store O-oplevelser; formentlig pga. DM-nat, som OK Roskilde afviklede i Avnstrup aftenen inden. De der havde fundet vej til Tisvilde Hegn for at tage udfordringen op med de ultra lange baner fik en rigtig god tur med god konkurrence i de store felter, hvor der som sædvanligt var mange udenlandske løbere, især fra Sverige.

Undertegnede vandt klassen H70 med mere end 10 min til nr. 2 og 3, der var henholdsvis Carl Malling fra Randers OK og en svensk løber, Åke Arvidsson fra Hultsfreds OK. Det var 3. år i træk, at jeg vandt Jættemilen.

Som ved OL i Tokyo 2021, hvor atleterne blev præmieret med medaljer med året 2020, så var det også jættemilsplatten fra 2020 der var præmien i år. (Jættemilen blev aflyst i 2020).

Sådan forløb mit løb:

Da starten var gået, tog det mig nogen tid at finde ud af, hvilken vej jeg skulle, der var nemlig 3 forskellige vej, man kunne løbe. Jeg fik endelig vendt kort og kompas rigtigt og kom af sted direkte mod syd af en stor skovvej. Jeg fik tid til at se nærmere på kortet og valgte at blive på skovvejen og tage hele strækket til post 1 på stier. Jeg så andre løbere i min klasse, der skråede igennem terrænet, men ved post 1 var vi dog nogenlunde samtidig.

De næste 2 stræk var igennem terræn, og fremme ved post 3, der var stjerneposten, var vi stadig 6-8 løbere nogenlunde samlet. Ingen af de andre, jeg så, skulle åbenbart have den sløjfe, jeg skulle ud på, så jeg forsatte alene og kom til at løbe de to sløjfer alene. Hvis jeg og de andre havde løbet de to sløjfer lige hurtigt, burde vi jo mødes igen 3. gang ved stjerneposten, men jeg så ingen. Så enten var der nogen foran mig, eller også var jeg forrest.

Jeg forsatte i et pænt tempo den sidste halvdel af banen, hvor jeg havde et bum på en post i klitterne helt ude ved vandet, men jeg så stadig ingen andre fra min klasse. De resterende poster fik jeg uden problemer, så det var spændende, da jeg stak Sportident'en i aflæseren og fik stræktidssedlen. Der stod: Placering 1, så jeg havde altså været forrest hele vejen fra post 3. Der skulle gå yderligere 10 min. før nr. 2 kom i mål, så der var en sikker sejr.