Logo        OK Roskilde

Opskrifter fra fællesspisningerne

14/1 2003. Temaaften om ernæring med Kåre Ravnsskov


Sammen med Kåres glimrende og lærerige foredrag om løberrigtig ernæring, blev der serveret denne
velsmagende ret efter Kåres opskrift. Ernæringsrigtig - og særdeles velsmagende. 



Jungle Kylling

2 kyllingelår pr næse 1/2 kg løg 1/2 kg gulerødder 1/4 kg champignon 3 fed hvidløg 3 ds. flåede tomater krydderier: Oregano, basilikum, laurbær, peber og salt. 1. Brun kyllingestykkerne på en pande penslet med olie og drys med salt og peber. 2. Læg kyllingelårene i et ovnfast fad. 3. Rist grøntsagerne på panden og læg dem ved kyllingerne. 4. Rist krydderier og hvidløg på panden og tilsæt tomater. 5. Hæld sovsen over kylling og grøntsager. 6. Retten bages i en 170 °C ovn i 45 min. Tilbehør : pasta kogt med gulerødder.

Frugt boller

(ca. 16 boller) 50 g gær 2 dl vand 2 tsk. salt 2 tsk. rørsukker 2 dl Cheesy A-38 2 æggehvider 2 dl havregryn 2 groftrevne æbler ca. 600 g hvedemel Gæren opløses i lunkent vand. Cheasy tilsættes, let sammenpiskede æggehvider, sukker, havregryn samt de vaskede groftrevne æbler tilsættes. Halvdelen af melet kommes i, og der røres godt. Resten af melet æltes i sammen med salt, til dejen bliver tilpas, -ikke for fast. Dejen hæver 30-40 min. et lunt sted, formes til boller og efterhæver i 10 min. Pensles med lidt Cheasy og vand og drysses med havregryn. Bollerne bages i nederste del af ovnen i 20-25 min ved 200 grader.


Til forsiden


OK Roskildes emailadresse er: okroskilde@okr.dk
Webredaktør: OKR's webgruppe, email: webgruppen@okr.dk

Denne side er oprettet d. 20. januar 2003 af Finn Petersen