Logo        OK Roskilde

Oplæg til tekniktræning i postdefinitioner d. 13.05.03

Dagens moment er postdefinitioner. Postdefinitionen er et vigtigt redskab til at fortælle hvor posten helt eksakt er placeret, og definitionen fortæller også om postens kontrolnummer. Noget der nærmest er tvingende nødvendigt at vide, sådan at fejlklip kan undgås.

I Danmark er vi tilbøjelige til kun at læse postnummeret, da definitionen ofte giver sig selv. Det er en dårlig vane af flere grunde. Dels kan kortet være tryk skævt, så man leder ved en forkert detalje, og dels ”glemmer” man at læse definitionen, når det ikke er entydigt, hvilken terrængenstand posten sidder ved. Fx i detaljerige områder eller hvis posten sidder på høj, nordfod, så man ikke leder på sydsiden. Dette er specielt vigtigt i nordisk terræn eller danske detaljerige klitterræner. Har man læst definitionen giver det den fordel, at man kan indstille blikket på en terrængenstand frem for at kigge efter en skærm. Det betyder, at man ikke løber tankeløst rundt og kigger i lavninger og slugter, hvis man skal have en høj.

Træningen i skoven skal tvinge løberen til at nærstudere definitionen. Dette nødvendiggøres af at postcirklerne er prikket skævt ind på løbskortet. Så selv om centrum af cirklen er en sten, så er det ikke sikkert at posten er placeret ved stenen. Hvor posten er placeret – det skal man læse sig frem til vha. sin postdefinition.

Efter aftale med Anders og Janne, deltager alle (undtagen de der løber Jannes begynderbane og dem, der løber skygge) i vores oplæg til træningen og selve træningen.

Efter spisningen i klubhuset tager vi en snak om opbygningen af og symbolerne i postdefinitionerne. Vi har et par opgaver, en masse eksempler og nogle gode råd.
Kig evt. på postdefinitionerne fra løb du har løbet i denne sæson, og se om der er noget du var i tvivl om eller noget du synes vi skal snakke om på tirsdag.

Vi mødes i klubhuset kl. 17:30 på tirsdag og kører derefter i bil til startstedet.

O-hilsen

Troels og Peter

PS. herunder et eksempel på en teoretisk opgave. Er det A, B, C, D, E eller F, der er rigtig ???


Til forsiden


OK Roskildes emailadresse er: okroskilde@okr.dk
Webredaktør: OKR's webgruppe, email: webgruppen@okr.dk
Denne side er oprettet d. 09. maj 2003 af Asger Jensen