Logo        OK Roskilde

4 guld, 1 sølv og 2 bronze til OK Roskilde ved SM-kort

OK Roskildes løbere gjorde det rigtig godt ved Sjællandsmesterskaberne i kortdistance orienteringsløb søndag den 10. august. Det blev til guldmedaljer til Michael Kreiberg i klassen H13-14A, til Inge Jørgensen i klassen D55A, Janne Brunstedt i H55A og Ole Svendsen i H60A. Sofie Sørensen løb sig til en sølvmedalje i klassen D17-20A og endelig blev det til bronzemedaljer til Michael Andersen i klassen H13-14A og Lærke Sørensen i klassen D13-14A.

Mesterskaberne blev løbet i Strandegård Dyrehave, en skov, ved Fakse Ladeplads, hvor der aldrig havde været løbet orinteringsløb før. Kortdistance mesterskaber er specielle derved, at der først løbes et kvalifikationsløb, hvor placeringen afgør, om man kommer i finalen og i hvilken rækkefølge, der skal startes i til finalen. Hurtigste løber i kvalifikationsløbet starter sidst i finalen, og det er afgjort en fordel.

Allerede i kvalifikationsløbet lykkedes det for Michael Kreiberg, Janne Brunstedt og Ole Svendsen at vinde deres klasse, så de havde fordel af at starte sidst i finalen. At de tre løbere var i stand til også i finale at vinde deres klasser bekræfter kun deres styrke. Det var ellers næsten umenneskelige forhold løberne blev budt på med 28-30 graders varme. Bortset fra varmen så var det et glimrende arrangement, som Herlufsholm Orinteringklub stod for.

Ud over medaljetagerne gjorde flere andre OKR løbere det også godt. Således blev Tobias Midtgaard Frich nr. 4 i klassen H13-14A, hvor også Kim Baunehøj Pedersen løb og blev nr. 6. I klassen H45A blev Asger Jensen nr. 4.

Dagen før SM-kort var der Kredsløb på Feddet, en noget anderledes skov mellem Fakse Ladeplads og Præstø. Her løb OKR's løbere sig også til mange gode placeringer. Inge Jørgensen tog således 1. pladsen i klassen D55A, mens Janne Brunstedt vandt H55A og Ole svendsen vandt H60A.
Der var flere gode placeringer: Hanne Pedersen blev nr. 2 i D 45A og i samme klasse blev Jette Kreiberg nr. 5.
I klassen H-10A blev Jacob Laage Kragh nr. 2. I klassen H13-14A havde OKR hele 5 løbere med, og de placerede sig alle i top 10. Kim Baunehøj Pedersen blev nr. 2, Michael Kreiberg nr. 4, Martin Laage Kragh nr. 5, Michael Andersen nr. 7 og Christian Jensen nr. 10.
Anders Laage Kragh blev nr. 2 i klassen H40A, mens Robert Simonsen blev nr. 4 i klassen H55A, og endeligt blev Bjarne Pedersen nr. 3 i H60A