Logo        OK Roskilde

Én medalje af sølv og to af bronze til ungdomsløberne ved
DM-stafet.

Målet var mindst to medaljer til årets stafetmesterskaber, der blev afviklet i Højbjerg Skov i Skjoldnæsholm. Ungdomsafdelingen levede atter helt op til forventningerne med ikke mindre end tre medaljer.

Medaljen af fineste karat nemlig af sølv gik til Christian Vindegaard Grønberg, Anders Bjerregaard Nielsen og Martin Laage Kragh i klassen H13-16. Christian lagde stærkt ud og kunne sende Anders ud som nummer tre. Anders holdt denne placering i et sikkert løb. Martin gik i skoven jagtende sin evige rival Rasmus Thrane Hansen, Søllerød OK. Rasmus trak dog det længste strå og sikrede Søllerød OK, men Martin løb sit hold op og holdet fik derved en eftertragtet sølvmedalje. Ålborg OK blev nr. 3.

Fornem var også bronzemedaljen til Lærke Sørensen, Nina Vindegaard Grønberg og Sofie Sørensen i D17-20. Lærke løb et fantastisk løb og sendte Nina ud på anden tur som nr. 2 kun 12 sekunder efter Line Søderlund fra Farum OK. Anden tur rykkede en del rundt på feltet, men Nina holdt heldigvis hovedet koldt og afleverede depechen til Sofie kort efter Silkeborg OK og Farum OK var sendt i skoven. Sofie løb sikkert og rutineret, så bronzemedaljen var på intet tidspunkt i fare. Ida Bobach løb en sikker sejr hjem til Silkeborg OK, mens Signe Klinting med en fantomtid sikrede FIF Hillerød sølv.

Dagens glædeligste medalje var af bronze og tilfaldt Andreas Boesen, Ida Sander og Jacob Laage Kragh i klassen D/HMax43. Et skadesafbud fredag aften bevirkede, at holdet først blev endelig sat lørdag morgen. Men hvad betyder det, når løberne i den grad viser, at de kan slå til, når det gælder! Andreas har kun dyrket orientering i godt et år, men har ud over sit fantastiske løbepotentiale tæft for kort og kompas. Andreas løb ind som en sikker nr. 2 og sendte Ida i skoven. Ida var i stærkt selskab, men kom flot ind og sendte Jacob i skoven som nr. 3. Endelig viste Jacob, at han som altid kan holde hovedet koldt også når spændingen og intensiteten stiger. En sikker bronzemedalje var i hus!

De øvrige ungdomshold viste fine takter, selvom konkurrencen ikke lod dem tage medaljer:

Nr. 4 : Amalie Tripax, Isabella Sihm og Rolf Pihl i D/H12
Nr. 6: Michael Kreiberg, Tobias Midtgaard Frich og Michael Andersen i H17-20
Nr. 7: Casper Meyer, Line Kreiberg og Martin Midtgaard Frich i D/H13-14

Når ingen voksne løbere er nævnt skyldes det at OK Roskilde var vært ved dette DM stævne. Lars Olsen har som stævneleder haft stævnet under fuld kontrol længe, og dagen viste, at den grundige forberedelse bar frugt. Hjælperne mødte talstærkt frem kl. 7 iført flotte grønne T-shirts med stævnelogo. Ud af den bare stubmark blev i løbet af et par timer skabt en flot stævneplads med alle fornødenheder. Alle ydede en kompetent og effektiv indsats - og alle gjorde det med et smil på læben og med stort overskud til at hjælpe vores gæster fra nær og fjern.

Det skal fremhæves, at Asger Jensen igen havde lavet fantastiske baner, der gav stor ros fra løbere på alle niveauer. Skoven er diffus og Asgers' baner bød på ”interessante vejvalg og mange udfordringer”, som Anne Konring Olesen, FIF Hillerød (sølv D21) udtalte. Johan Berg, Odense OK (nr. 4 H17-20) fremhævede, at ”Det var fedt med et langstræk i starten, så feltet blev spredt”. Heldigvis var de færreste belastet af brændenælder, om end Ane Linde fra OK Pan's vindende D21 hold var hårdt ramt.

Tillykke til dagens medaljetagere og tillykke til OKR for et vellykket arrangement!