Logo        OK Roskilde

Dobbeltguld, sølv og bronze til OKR.

Debutanten Mette Fangel Juda fra Orienteringsklubben Roskilde løb med 1. pladsen i klassen D13-14B for 13-14 årige piger ved Påskeløbene på Rømø. Veteranen Inge Jørgensen vandt også guld, men på en af de svære baner i klassen D60. I klitter og tætte plantager lykkedes det Janne Brunstedt at hale 2. pladsen hjem i klassen H55 efter en spændende dyst. Martin Midtgaard Frich løb en flot og sikker tredjeplads hjem i klassen H13-14 til trods for, at det er hans første år i denne løbsklasse.

Det traditionsrige 3-dages Påskeløb blev i år afholdt i blæst og sol på Rømø med deltagelse fra godt 1800 løbere fra 10 forskellige lande. Orienteringsklubben Roskilde mønstrede også i år et af de største hold på 75 løbere. De satte med stor entusiasme deres præg på løbene. Mange af klubbens nye medlemmer stiftede for første gang bekendtskab med de orienteringsmæssige udfordringer i klitlandskaber. Banerne ledte løberne ud i store åbne klitlandskaber med våde moser og stejle, høje klitter, der krævede sikker kortlæsning, stor kompas-kunnen og ikke mindst mange kræfter, når sandskrænterne skulle forceres igen og igen. Plantagerne med tætte, lave bjergfyr stillede krav om koncentration og omtanke, hvilket er lettere sagt end gjort, når pulsen er høj og man har flere kilometer i benene allerede.

Løbene går over 3 dage, hvor der ud over de samlede vindere, også kåres vindere de enkelte dage. Af gode individuelle resultater skal det fremhæves, at Kim Baunehøj Pedersen førte suverænt H17-18 efter de to første dage med en første og anden plads, men et kort koncentrationssvigt på en af de sidste poster på tredje dagen, hvor en forkert post blev klippet, var årsag til, at den samlede sejr gled ud i sandet. Anne-Mette Jansen fik en tredjeplads i D21 på tredje dag, som bedste placering og endte samlet som nr. 6. Martin Laage Kragh fik i H15-16 to femte pladser på de første dage og lå længe godt på den nervepirrende sidste dag, men efter et ”bom” i klitterne, endte han sammenlagt som nr. 5. Claus A. Pedersen havde efter de første dage fået ”læst” landskabet og opnåede en flot 5. plads den tredje dag i den store H45-klasse. Katie Sørensen har kun løbet orientering i kort tid, men havde tre gode løb og fik en 4. plads i D45B på anden dag som bedste placering. Det samme gælder Peter Mørup Jansen, der i H 35B fik en 5. plads på anden dag som bedste placering. Endelig skal det nævnes, at Steen Baunehøj blev samlet nr. 6 i H55K og Aksel Andersen blev samlet nr. 7 i H50.

Klubbens store ungdomsafdeling var rigt repræsenteret på Rømø. Alle gjorde en vældig god figur og viste at tirsdagstræningen bærer frugt. Af sportslige resultater kan det nævnes, at Mads Midtgaard Frich løb sig til en samlet placering som nr. 9 i 10B. I samme klasse viste Rasmus Mørup Jansen, at han sagtens kan være med og fik en 10. plads på første dagen som bedste resultat. Casper Meyer løb sig til en 7. plads første dag som bedste placering i H13-14. Christian Vindegaard Grønberg fik to 8. pladser på anden og tredje løbsdag som bedste placeringer i den svære i H15-16-klasse. Camilla Meyer gjorde det godt med en 9. og 8. plads de første to dage i D15-16. Den store gruppe ungdomsløbere, der fylder 17 år i 2006 prøvede kræfter i 17-20 eliteklassen og fik om nogen noget at se til. Alligevel lykkedes det Lærke Sørensen i dameklassen at blive placeret som nr. 7 første dag som bedste resultat, mens Nina Vindegaard Grønberg fik en 9. plads anden dag, som bedste resultat. I herreklassen stod Michael Kreiberg for bedste resultat med en placering som nr. 8 på sidste løbsdag.

Der var rigtig mange gode løb, som igen understreger, at OKR er en klub med stor bredde, der er klar til at tage kampen op i Østkredsens 1. division.

Klubbens påskepokal gik første dag til Mette Fangel Juda for hendes flotte sportslige præstation. Anden dag til Aksel Andersen til trøst, fordi han måtte søge råd hos kvindelig klubkammerat. Efter tredje dag kunne Kim Baunehøj Pedersen dog hjemtage pokalen for det næste år til minde om, at det er vigtigt at læse postnumre uanset, hvor rutineret man bliver.

Tak til Ane Vejerskov for igen at sørge for perfekt husly til alle, denne gang i Skovly i Høm. Tak til Hanne Pedersen for atter i år at bruge dagene op til Påske på at sørge for forplejning til alle med en sund og dejlig menu. Tak til Jette Kreiberg, Janne Brunstedt og Asger Jensen for givtig og spændende tør-træning aftenerne inden løbene.