Logo        OK Roskilde

Tres løbere fra OK Roskilde til VM i orientering.

Mindeparken
Mindeparken, Århus (foto: Michael Leth Jess) Klik på billedet, hvis du vi se et større.

I år gik sommerturen til omegnen af Silkeborg og Århus. Forskellen fra familiens tidligere sommerferie ture var afstanden fra hjemmet (sidste år var vi f.eks. i Schweiz) og ikke mindst antal af deltagende OK Roskilde løbere.
I år var vi 60 aktive løbere (optalt på den vigtige 6 etape) og lidt ekstra som altid, det er helt klart klub rekord. Jeg mindes et år vi var 34 stykker til O-Ringen i Sverige (dengang klub rekord til et sommertræf), så i år bliver svær at slå fremover.

Vi deltog alle i enten et 4 dages eller 6 dages WOC-Tour løb (punblikumsløbene i tilknytning til verdensmesterskabende i orientering, se videre på DOFs hjemmeside). Vi var rigtig mange OKR løbere indkvarteret i Paradislejren tæt på Silkeborg, et skønt sted med god udenomsplads til alle os i telte, et godt storkøkken og nogle store spisesale. Et ualmindelig godt valg til så mange mennesker, her glemmer jeg ikke de venlige KFIUer, Køgefolk og andre unge vi havde ekstra. Det gav jo bare nogle ekstra hænder da vi skulle gøre hytten klar efter os.

Det var planlagt på forhånd at vi havde fælles morgenbord og smøring af madpakker men ikke aftensmad. Dog indså vi hurtigt at de ca. 8 storgryder ikke helt rakte til alle os familier mv. så ret hurtigt fandt vi en ordning med frivillige kokke og ikke at forglemme vores ihærdige formand for ungdoms udvalget indsats i opvasken, det var godt håndværk til manges store beundring.

O-løbs banerne var mildest talt en stor udfordring, aldrig har jeg vidst at vi i danmark har så mange høje bakker på så lidt plads, det kunne helt klart måle sig med Schweitz sidste år. Sammenholdt med det gode vejr og ikke mindst varmen blev det en svedig fornøjelse de fleste dage. Første etape var i nogle ualmindelige høje bakker (Linå Vesterskov) hvor næsten kun de rigtig garvede klarede frisag, således endte Isabella på en flot 3 plads, Inge og Martin K. Fik hver erobret en 4 plads mens familiens absolut bedste endte hver på en ærefuld 5 plads (Janne og Michael K.). Jeg selv kom ind i tiden 2:01:07 hvilket heldigvis var inden for max. tid, kors hvor var det hårdt, men hvem giver op?

På 2 og 3 etape løb vi henholdvis i Storskoven og i Fløjstrup ved Århus. I Storskoven var Martin K. Igen uovertruffen med en 2. plads mens vores alle sammens Inge holdt endnu en 4 plads. Dagens positive overraskelse var Amalie med en imponerende 4 plads på rimeligt bakket terræn. I al beskedenhed må det nævnes at jeg slog de andre OKR damer på dagens bane, hvilket så heller ikke lykkedes resten af tiden. I Fløjstrup slog Kim til med et perfekt løb der rakte til en 2. plads, godt gået. Martin K. snuppede en 3 plads og Inge holdt igen på 4. pladsen. Dagens anden højdespringer blev Tobias med en flot 5 plads.

Efter en velfortjent hviledag gik det løs med 4 etape i Løndal Skov hvor der for første gang blev afviklet et O-løb. Til en forandring var det en skov med bakker.. i varmen.... Her sørgede Martin K. for endnu en top-placering ved at blive nr. 3 mens Inge klarede en 5 plads. Det klarede både dagens højdespringer nemlig Casper og Kim også, flot. Ved 5 etape i Gjern BAKKER, ja ja lidt flere af dem, klarede Martin K. en 2 plads igen og dagens højdespringer nemlig Christian G. Blev nr. 3, nej hvor flot. På sidste etape hang nerverne måske lidt udenfor fordi i modsætning til andre etape løb, blev det kun startliste rækkefølgen der var afgjort ved de andre etapers resultater. Derfor blev 6 etape afviklet som et almindelig løb hvor vinderen så kunne kalde sig den samlede vider af WOC-Tour..Nå denne etape blev afviklet i nogle bakker tæt på Himmelbjerget og her havde vi 2 højdespringere på dagen nemlig Michael A. med en 5 plads og Michael K. med en 7 plads, godt drenge. Derudover klarede Christian G. En flot 5 plads og Inge en flot 7 plads.

Rigtig mange af os andre klarede de 6 eller 4 krævende terræner uden at komme helt uden for max tid og især må jeg fremhæve Eigil i H75, der gennemførte alle etaper, det var alligevel nok den største bedrift.