Logo        OK Roskilde

Andreas Boesen udtaget til Ungdoms EM.

Andreas Boesens fantastiske resultater ved weekendens udtagelsesløb har ført til, at U-16 træneren Michael Sørensen har udtaget Andreas til det hold på 8 løbere, der for første gang skal repræsentere Danmark ved ungdoms EM i Ungarn 22-24/6.

Se nyheden på DOF's hjemmeside

Herunder kan du læse mere om udtagelsesløbene til Junior VM (JWOC) og Ungdoms EM (EYOC).

Weekenden bød på udtagelsesløb for ungdomsløbere fra 15-20 år. De 15-16 årige kæmpede om pladser på holdet, der skal til ungdoms EM i Ungarn 22-24/6, mens de store 17-20 årige løb om pladserne på holdet til junior VM, der foregår i Australien 8-13/7.

De tre udtagelsesløb startede med sprint i Botanisk have i Århus.
Andreas Boesen viste endnu en gang, at han behersker sprint disciplinen, hvor han blev 3'er til DM. I Botanisk have opnåede Andreas en fantastisk 2. plads, kun ½ min efter vinderen i klassen H16. Christian V Grønberg havde også en rigtig godt løb, han var mindre end 1 min efter Andreas på 5. pladsen.
I klassen D20 sluttede Lærke Sørensen på en flot 8. plads, kun 3 min efter Maja Alm, der for kort tid siden blev nordisk mester.
I klassen H20 måtte Martin Laage Kragh, Michael Andersen og Michael Kreiberg sande, at der skal løbes rigtig stærkt, hvis man skal kunne matche verdensmesteren og den nordiske mester Søren Bobach. Martin klarede sig bedst med en 15 plads og Michael A var lige efter på 16. pladsen, mens Michael K blev nr. 19.

De to næste udtagelsesløb foregik ved Ulfborg, med mellemdistancen i Ulfborg plantage og langdistancen i Sdr. Vosborg Hede med det såkaldte Urfuglereservat.
I Ulfborg plantage er der særdeles krævende indlandsklitter med et meget detaljeret kurvebillede, hvor de færreste undgår at bomme. Andreas Boesen beherskede imidlertid også teknikken til dette vanskelige terræn, og det så godt, at han vandt klassen H16. En hel fantastisk bedrift af Andreas. Læs også Andreas' kommentarer om løbet på DOF's hjemmeside. Også Christian V Grønberg havde et glimrende løb med en 7. plads som resultat. Kun et par mindre bom på i alt et par min gjorde, at Christian ikke sluttede helt i top.
I D20 havde Lærke Sørensen problemer med orienteringen i de vanskelige terræn, og når man er op mod VM og NOC deltagere, er der ikke råd til at bomme en enkelt post med mere en 7 min. Lærke sluttede på 15. pladsen.
Også drengene i H20 havde nogle problemer med klitterne og måtte erkende, at det er vanskeligt at undgå at bomme i den slags terræn, så det gælder om at begrænse det uundgåelige tidstab. På mellem distancen var det Michael Andersen, der klarede det bedst med en ganske flot 11. plads, og Martin Laage Kragh var lige efter på 12. pladsen, mens Michael Kreiberg brugte et par min mere og endte på 18. pladsen.

Langdistancen, weekendens sidste udtagelsesløb, blev løbet i Sdr. Vosborg, der som Ulfborg plantage består af indlandsklitter med et meget detaljeret kurvebillede men også det mere storkuperede urfuglereservat med lyngbevoksede klitter, der både stiller krav til overblik og fysikken.
Igen gjorde Andreas Boesen det fortrinligt i klassen H16, skønt han havde lidt flere problemer end ved gårsdagens løb. Især de første par poster drillede Andreas en del, så han fik et tidstab på ca. 6 min. men herefter fik Andreas styr på orienteringen, så det lykkedes at løbe en flot, flot 3. plads hjem. Også Christian V Grønberg havde alvorlige problemer i starten af bane og sluttede på en 13. plads.
For OKR drengene i H20 var langdistancen laaaaang. Efter 1 time og 43 min kunne Martin Laage Kragh løbe i mål som nr. 13, en flot placering, men næsten ½ time efter verdensmesteren Søren Bobach. Som tiderne antyder var der meget stor spredning på løbstiderne. Michael Kreiberg kom ind på 14. pladsen nogle få min efter Martin, mens Michael Andersen fik en ekstra lang tur på over 2 timer og sluttede som nr. 22.