Logo        OK Roskilde

Imponerende løb af OKR's ungdomsløbere i DM-weekenden

Så blev det den week-end, hvor der skulle løbes om de danske mesterskaber i stafet og individuelt på den klassiske distance. OK Roskilde deltog med hele 13 ungdomsløbere i Frijsenborgskovene ved Hammel, hvor begge mesterskabsløb blev afholdt.

I lørdagens DM-stafet havde vi medaljer fra sidste år at forsvare.
I klassen D/H 13-14 lykkedes det for Michael Kreiberg, Kim Baunehøj Pedersen og Michael Andersen at generobre sidste års bronzemedalje. Michael K løb første tur, og kom i mål som nummer seks efter flere af favoritholdene. Kim løb anden tur og havde hurtigste tid af alle på denne tur, så han løb holdet op på fjerdepladsen. Michael A havde også en meget hurtig tid på sidste tur, overhalede et hold og kom i mål kun 46 sekunder fra sølvmedaljen. Resultatet blev en bronzemedalje til OK Roskilde som i 2002.

I klassen D13-16 erobrede OK Roskilde sidste år en guldmedalje, men da Sofie Sørensen er rykket op i en ældre klasse og med Nina V Grønberg på skadeslisten, skulle det blive svært. Mia Simonsen løb første tur og havde et rigtig godt løb. Mia kom i mål på tredie pladsen kun ganske få sekunder efter de førende løbere. Camilla Meyer løb anden tur men tabte nogle pladser (det var Camillas første DM-løb og første gang hun skulle løbe en bane af denne sværhedsgrad) inden hun kunne sende Lærke Sørensen ud på sidste tur. Selv om Lærke havde en hurtig tid, var afstanden til de førende løbere blevet for stor, så holdet sluttede på en ærefuld sjetteplads.

I klassen D/H 11-12 havde OK Roskilde også en guldmedalje fra sidste år at forsvare, men ungdomsløbere har det jo med at blive ældre, så kun Christian V Grønberg var stadig på årets hold. Nye løbere var Jacob L Kragh og Casper Meyer, og det var deres første DM-løb. Christian startede ud på første tur og kom efter kun 20 minutter i mål som nummer fem næsten samtidig med 3 andre løbere. Jacob blev sendt ud på anden tur, og han havde et rigtig godt løb og kom i mål som nummer tre. Casper havde også et godt løb på sidsteturen, men desværre havde et par af de andre hold nogle meget hurtige løbere på sidsteturen, så Casper tabte et par placeringe. Holdet endte på en meget flot 5. plads ud af 15 deltagende hold.

I år stillede OK Roskilde også med et hold i klassen D/H max43. Martin L Kragh løb første tur og havde en meget hår tur i det 17 mand store felt. Martin kæmpede sig igennem og kom i mål på en flot sjetteplads og sendte Christian Jensen ud på anden tur. På andenturen blev der løbet meget stærkt og Christian tabte nogle pladser, så holdet havde en placering som nummer 11, da Tobias M Frich blev sendt ud på sidste tur. Med et formidabelt løb og en af de hurtigste tider på sidste tur lykkedes det Tobias at løbe holdet i mål til en meget, meget flot femteplads ud af 17 deltagende hold.

Se også resultatsiderne.

I søndagens klassiske løb havde vi 2 sølvmedaljer fra sidste år at forsvare
Sofie Sørensen var rykket en klasse op til D17-18, men alligevel lykkedes det hende med et rigtig godt løb, at generobre sølvmedaljen. Som sidste år blev Sofie kun slået af Ane Linde fra OK Pan, men altså en fortjent sølvmedalje til Sofie.

I H11-12 generobrede OK Roskilde også sølvmedaljen fra sidste år, men i år var det Christian V Grønberg, der med et hurtigt og sikkert løb, løb med medaljen. I samme klasse løb DM debutanterne Casper Meyer og Jacob L Kragh, og de blev henholdsvis nummer 29 og 30 ud af 40 deltagende løbere.

Årets sidste medalje stod Lærke Sørensen for i klassen D13-14. Lærke slog til på rette tidspunkt og blev nummer 3 og fik dermed en bronzemedalje med mindre end 2 minutter fra guldet på førstepladsen. Camilla Meyer løb i samme klasse og blev nummer 17 med en udmærket tid.

I D15-16, en klasse med mange stærke løbere, løb Mia Simonsen sig ind på en plads som nummer 13.

I klassen H13-14 havde OK Roskilde hele 6 løbere til start. Tobias M Frich viste igen, at han for tiden er i storform. Med et formidabelt løb fik Tobias en meget, meget flot sjetteplads i klassen, hvor der var 52 løbere til start. Men flere af vores løbere løb rigtig godt. Michael Andersen kom lige efter på niendepladsen og Michael Kreiberg blev nummer 11. Kim Baunehøj Pedersen blev nummer 15, Martin L Kragh nummer 29 og Christian Jensen blev nummer 31.