Logo Bøgeskov

Andreas blandt verdens 10 bedste.

Danmark tog guldet hos både drengene og pigerne på 1.-dagen af junior-VM i orienteringsløb.

Andreas Hougaard Boesen fra OK Roskilde løb sig ind på en absolut godkendt 10.-plads blandt de 153 startende i sprintkonkurrencen på førstedagen af Junior-VM i orienteringsløb i Ålborg, 43 sekunder fra guldet. På en teknisk krævende bane med mange vejvalgsmuligheder mellem bygningerne i Universitetsparken i den nordjyske hovedstad løb roskildeløberen efter eget udsagn et perfekt løb og sluttede i tiden 13:47 minutter på den 2,7 km lange bane.

Der var indlagt mange vejvalgsmuligheder, og det var måske lidt svært at overskue, hvilken der var den mest rigtige, fortalte Andreas Hougaard Boesen efter løbet.

Men 10.-pladsen var han yderst tilfreds med:
For 2 år siden blev jeg nummer 42, så der er da sket en forbedring, konstaterede roskildeløberen, som forinden havde stillet sig tilfreds med en plads blandt de 15 første.

Andreas Hougaard Boesen runder sidsteposten
i sprintkonkurrencen ved Juniorverdensmesterskaberne i orienteringsløb og løber i mål på en samlet 10.-plads.

For dansk orienteringssport blev førstedagen i øvrigt en fantastisk begivenhed. Såvel pigerne som drengene løb med guldet. Ida Bobach, Silkeborg OK, vandt med 24 sekunder foran to polske piger, mens Rasmus Thrane Hansen, Søllerød OK, sejrede foran en brite og en nordmand. Ungdomsverdensmesterskaberne fortsætter tirsdag med konkurrencen på den lange distance. Dette foregår i Svinkløv Plantage ved Jammerbugten.

okroskilde@okr.dk      Bjældevej 20, 4000 Roskilde      webteam@okr.dk     5. juli 2010