Logo Sommerbøg

JWOC: Andreas finaleklar

Andreas Hougaard Boesen løb sig onsdag formiddag i finalen på den mellemlange distance. I mændenes 2. heat opnåede han en delt 12.-plads sammen med heat'ets anden dansker, Lars Hjerrild. De 163 mænd og 133 kvinder var fordelt i tre heats. Kun de 20 bedte i hvert heat kvalificerede sig til finalen

Andreas var lutter smil efter løbet, som han karakteriserede som rigtig godt, selv om han lavede to mindre bom undervejs.

Vinder af Andreas' heat blev den spanske sølvvinder fra søndagens sprintkonkurrence, Andreu Blanes i tiden 20:48. Andreas og Lars var knap halvandet minut efter. Det er værd at bemærke, at heat'ets 20 hurtigste løbere, som altså går til torsdagens finale, alle løb inden for 2 minuter og 7 sekunder.

Set med danske øjne blev kvalifikationen en stor dansk triumf. Alle pigerne (6 stk.) kvalificerede sig til finalen. Hos drengene var det kun Thor Nørskov fra OK Øst Birkerød, som ikke klarede cut'et - han var 13 sekunder fra en finaleplads. Marius Thrane Ødum fra OK Øst Birkerød vandt sit heat.