Logo Bøgeskov

OKRs førstehold blev nr. 8 til Midgårdsormen

Midgårdsormen fandt sted i weekenden i Sorø Sønderskov. Den skybrudsagtige regn, der generede DM-mellem, var stilnet noget af til lørdag aften, hvor Midgårdsormen startede kl. 20.00., men en våd omgang blev det. Søndag, hvor ormen efter en pause om natten forsatte, bød på noget bedre vejr med solskin det meste af tiden.

Igen i år blev der prøvet et nyt koncept, kun to stafet klasser, Thor og Tjalfe, men med krav til Thor-holdene med hensyn til hvor mange der måtte/skulle være af forskelligt køn og alder. Som noget nyt blev Thor startet med en kort prolog lørdag aften efterfulgt af 3 ture med natløb.

Efter nat turene holdt ormen pause til søndag morgen, hvor der var jagtstart med start kl. 8.00 for det førende hold. De efterfølgende hold fik 50% rabat på den tid de var efter, så stafetten forblev mere samlet. En OK regel. Tjalfe-stafetten startede søndag morgen kl. 9.30.

OK Roskilde deltog i Midgårdsormen med to Thor-hold, hvor førsteholdet blev nr. 8, mens andet holdet blev nr. 16. Tjalfeholdet blev desværre diskvalificeret, da en af løberne glemte at få klippet en post.

På OK Roskildes førstehold lagde Mathilde Boesen ud med prologen, hvor hun skulle løbe mod bl.a. landsholdsløberne Tue Lassen og Claus Bloch. Det lykkedes for Mathilde at begrænse tidstabet til 10 min., og hun kunne sende Amalie Tripax i skoven som nr. 23. Amalie løb også mod flere landsholdsløbere, men det lykkedes hende alligevel at avancere til 17. pladsen, før hun sendte Anders Laage Kragh ud på 3. turen. Anders avancerede yderligere holdet til 14. pladsen inden han kunne sende Martin Laage Kragh ud på sidste nat tur, der også var den længste på 9 km. Martin gennemførte i en god tid og løb holdet op på 11. pladsen inden pausen til søndag kl. 8.00. Andet holdet, der bestod af Morten Jensen, Finn Petersen, John Tripax og Claus Sihm endte på 17. pladsen efter aftenens og nattens 4 løb.

Michael Kreiberg løb 5. tur, den første om morgenen, og startede ud 29 min efter det førende hold. Michael havde et godt løb og løb holdet frem i stafetten til 8. pladsen. Janne Brunstedt tog over på 6. tur og løb holdet endnu en plads frem til 7. pladsen. Melissa Ulsøe Jessen løb 7. tur og hun holdt sikkert placeringen. Også Mads Vindegaard på 8. tur holdt placeringen, mens Michael Andersen på 9. tur tabte en enkelt plads, så holdet var på 8. pladsen inden 10. og sidste tur skulle løbes af Kim Baunehøj Pedersen. Kim løb den lange sidste tur på 9 km og holdt placeringen, selv om et par af de efterfølgende hold kom noget tæt på.

OK Roskildes andet hold med Runa Ulsøe, Carina Meyer, Lars Olsen, Aksel Andersen, Asger Jensen og Claus Pedersen på de sidste 6 ture endte på en samlet 16. plads.

Søllerød OK førte stafetten efter natløbene, men Fåborg OK lagde sig i spidsen efter 5. tur, og der blev de til mål, hvor de vandt med 8 min. foran nr. 2 OK Pan Århus. Tredjepladsen gik til Tisvilde Hegn OK.

Alt i alt en god stafet, selv om efterstarten gik lige tidligt nok; det vindende hold var endnu ikke kommet i mål.