Logo smuk_kvindelob

SMUK i regnen – vellykket kvindeløb i Roskilde den 6. september

Tirsdag den 6. september var OK Roskilde for 3. gang vært for SMUK kvindeløb. For mange deltagere er løbet allerede en tradition, for andre var det første gang, der skulle prøves kræfter med den 5 km lange rute i terrænet ved Sct. Hans.

Sommeren 2011 har budt på rekord regn, og løberne blev da heller ikke forskånet for et par dråber ved start og en ordentlig byge, da mange var kommet i mål. Udsigten til regn ødelagde ikke humøret, det var helt i top efter opvarmning med Jeanne H.H. Kramp før start.

I år var teknikken forbedret med et mere nøjagtigt system til tidtagning. OK Roskilde har sammen med 4 andre orienteringsklubber investeret i et nyt tidtagningssystem. Alle løbere fik sat en chipfast i skoen, som automatisk registrerede start- og måltid.

Løberne blev budt velkommen af Roskildes borgmester Joy Mogensen, som selv deltog i løbet. Kim Pedersen fra OK Roskilde sørgede for, at de første løbere kom op i fuldt tempo allerede fra start ved at cykle i front. På hele ruten sørgede andre frivillige for at vise vej og måske giveløberne et opmuntrende ord med på vejen. Det fik de i hvert fald af Mathilde Boesen, som klarede speakningen flot, trods lidt knas med teknikken.

Løbet blev atter vundet af Trine Okkels fra Atletikklubben Hellas i tiden 19:26, hvilket er 21 sekunder langsommere end hendes vindertid ved SMUK løbet i 2010. Hurtige ben ligger til familien, for i år sås Camilla Birch Okkels, som vinder af klassen 0-14 år, i tiden 21:19.

To løbere fra OK Roskilde nåede en flot andenplads: Amalie Tripax i klassen 15-19 år og Alice Bertelsen i klassen 50-59 år. Desuden deltog Melissa Ulsøe Jessen og Karoline Fonager Ulsøe Johansen begge i klassen 0-14 år. Melissa blev placeret på en 11.plads og Karoline på en 19. plads.

Efter løbet kunne deltagerne blandt andet gå på opdagelse efter nyt løbetøj og sko i teltene hos Adidas, Løberen og Reebook. Der var hjælp at hente for ømme muskler med massage fra Noblesse, FitnessDK og Roskilde Sportsmassage. Et nyt indslag i år var, at drengene fra Skee Is var mødt frem med en lille isbar. Om nogen kunne de godt have ønsket sig lidt mere sol fra oven……

For de løbeglade kvinder tilbød OK Roskilde at prøve Danmarks korteste orienteringsløb. Løb fra start til 2 poster og tilbage til mål klarede de hurtigste på 23 sekunder. Mon nogen har fået blod påtanden til at prøve et rigtigt O-løb i Boserup næste lørdag?

Se billederne fra Sportsgalleri.dk af Joy (borgmesteren) der holder tale. Af rytmisk opvarmning De hurtigste på vej og  Starten for resten.