Logo Sommerbøg

WMOC i Ungarn.

I disse dage løbes der World Masters Orienteering Championships (WMOC) i Ungarn med stævnecenter i byen Pécs i den sydlige del af landet.

Omkring 40 danskere, heraf 4 fra OK Roskilde, har valgt at deltage i disse løb, hvor der kåres verdensmestre i sprint og lang i klasserne for 35 år og opefter - den ældste klasse er H95.

Lørdag startedes der med sprintkvalifiation, der var henlagt til centrum af Pécs; en historisk bydel omgivet af gamle borgmure og med masser af luskede baggårde.

Inge Jørgensen og Janne Brunstedt startede godt. Begge blev nr 2 i deres heat i henholdsvis D65 og H60. I D65 går de 27 bedste i hvert heat videre til A-finalen, mens der i H60 kun går 16 fra hver heat videre til A-finalen, da der i denne klasse er 5 heat af 70 løbere.
Ole Svendsen var meget tæt på en finaleplads i H65, idet han blev nr. 17, men der går også i den klasse kun 16 videre til A-finalen. Ole bommede et par min. ved en lidt tricky post ved et borgtårn, og det er der ikke råd til på en sprint.
Jette Kreiberg havde et godt løb, men var lidt for langsom til at komme videre til A-finale i D50. Jette var nok kommet i et skrapt heat, idet hendes tid klart ville have rakt til en finaleplads i de 2 andre heat.

Søndagens sprintfinale foregik i byen Komló, en helt anderledes nyere industriby.

Det anderledes terræn gav mange løbere problemer, bl.a. Ok Roskildes løbere.
Inge havde allerede problemer på 1. posten og flere små fejl senere på banen betød, at Inge endte på 38. pladsen.
Janne løb først forbi 1. posten og måtte tilbage, men det største bum havde han på 3. posten, der lå i et skovlignende område, hvor posten var puttet bag en busk. Janne endte på 40. pladsen.
Både Jette og Ole havde OK løb og blev henholdsvis nr. 35 og 8 i deres B-finaler.

Jette på vej i mål

Janne på vej til sidste post

Efter en hviledag mandag, fortsætter WMOC med 2 kvalifikationsløb på lang tirsdag og onsdag, mens finalen løbes fredag.