Logo bornholm_top.jpg

Klub / Aktiviteter
Ole gør rent bord ved Höst-Open

23 løbere fra OK Roskilde havde valgt at tilbringe en weekend på Bornholm for at deltage i den traditionsrige Høst Open. Fredag var der sprint i Allinge, og de to Höst Open etaper foregik i henholdsvis Dueodde om lørdagen og Rytterknægten om søndagen.

Alle dage var stævnerne delt op i 2 separate afdelinger, en tidlig og en sen, så man kunne overholde myndighedernes Corona krav. Som det har været tilfældet ved andre stævner i dette efterår, var der ingen stævneplads med resultatformidling, kiosk mm. Al ophold før og efter start forgik på parkeringspladserne i eller ved bilerne.

Det vigtigste, banerne og afviklingen af stævnerne, var derimod som det plejer at være ved Höst Open. Både sprinten, som PI København stod for, og de to skovetaper, som Viking Atletik stod for, var af høj kvalitet.

Fredagens sprint i Allinge var meget udfordrende. Utroligt så mange baggårde, der findes i så lille en by. De var ikke alle lige lette at finde hen til og ind i, og mange var vist også kun åbnet til lejligheden.

OK Roskilde fik 3 vindere på sprinten, nemlig Inge Jørgensen i D75, Ole Svendsen i H75 og Linea Møller Jess i Open 3.
Desuden fik Annette Petersen en flot 2. plads i D65.

På den første etape af Höst Open i Dueodde levede terrænet helt op til sit rygte om at være Danmarks sværeste terræn. Et helt utroligt detaljeret klitterræn mødte deltagerne så snart de kom ud af startboksen, og mange havde store problemer allerede med den første post, inkl. undertegnede. Der var ikke mange fikspunkter og man kom hurtigt på afveje; den ene klit ligner den anden.

Igen var de rutinerede og erfarne, der klarede sig bedst med Inge Jørgensen og Ole Svendsen i front med 2 1. pladser i henholdsvis D75 og H75. Runa Ulsøe løb en 4. plads hjem i D35, mens der var en 5. plads til Anne-Mette Jansen i D45 og en 6. plads til Annette Petersen i D65.

På søndagens løb i Rytterknægten, en del af Almindingen, var det et helt anderledes terræn der skulle navigeres i. Terrænet er storkuperet med mange sten og klipper, et terræn lig mange terræner man kan møde i Sverige. De fleste syntes da også, at det ikke var helt så vanskeligt som lørdagens etape.

Eneste OKR vinder på denne etape var Linea Møller Jess i Open 3 (Lines havde desværre fejlklip i Dueodde). Ole Svendsen løb sig til en 2. plads, og selv om han ikke kom helt til tops, var det nok til at sikre ham en sikker samlet sejr i H75. Inge Jørgensen blev nr. 5, og det gav en samlet 2. plads i D75. Runa Ulsøe blev nr. 5 i D35, og fik dermed en samlet 4. plads.

    Øvrige samlede top 10 resultater:
  • Lise Nørgaard, nr. 5 i D50M
  • Anne-Mette Jansen, nr. 6 i D45
  • Annette Petersen, nr. 6 i D65
  • Tonje Pihl, nr. 7 i D21
  • Christian Thorsen, nr.7 i Open 1
  • Melissa Ulsøe Jessen, nr. 8 i D21
  • Kent Pihl, nr. 8 i H55
  inge.jpg
 
janne.jpg
 

I øvrigt artede vejret sig også. Det var det bedste løbe vejr, der har været i flere år til Höst Open.

Der er allerede forhånds indbydelse til næste års Höst Open 29.-31. oktober. Sprinten bliver på Christiansø (hvis vejret tillader det) og de to skov etaper i bastemose og Bolsterbjerg.

hanne.jpg

inge2.jpg.jpg

Janne

Resultater mm kan ses på hjemmesiden for Höst Open

Baner og vejvalg kan se i O-kort mappen og O-Track


okroskilde@okr.dk     Bjældevej 20, 4000 Roskilde         webteam@okr.dk     29. oktober 2020