Ingen medaljer på WMOC sprinten

I disse dage løbes der World Masters Orienteering Championships (Veteran VM) i Slovakiet med stævnecenter i Košice, der ligger i den østlige del af landet ikke langt fra grænsen til Ukraine. Košice er den næststørste by i Slovakiet.

Søndag blev der løbet sprint kvalifikation på det tekniske universitet i Košice, med stævneplads på et stadium. Terrænet er en blanding af større og mindre bygninger og små parker. Der var flere steder sat kunstige barriere op, for at give flere vejvalgs muligheder. Alle OK Roskildes løbere sikrede sig pladser i A-finalerne. Inge Jørgensen og Janne Brunstedt endda ved at vinde deres respektive kvalifikations heat (W75-2 og M75-2). Også Ole Svendsen (nr. 8 i M80-1), Jette Kreiberg (nr. 26 i W65-1) og Thomas Gadsbølle (nr. 30 i M35-1) løb sig til A-finalerne.

Sprint finalen blev løbet i centrum - den gamle bydel - af Košice, der er ganske charmerende med gågader om mange steder med udeservering. Den gamle bydel er en kombination af smalle gader, torve og baggårde. Som ved kvalifikationen, var der flere steder sat kunstige barriere op, men selv med disse, var det ikke den mest udfordrende sprint. På den sidste del af banerne inden mål skulle der løbes gennem en park. Arrangørerne havde åbenbart kun fået tilladelse til, at vi måtte løbe på stierne, så det meste af parken var snitzlet og vejvalg, var der ikke meget af.

Ole på sprintvalifikationen

Inge startede som den sidste i W75A-finalen, men havde et par bum, så hun endte på en lidt skuffende 9. plads.

Øvrige placeringer: Ole nr. 11 i M80A, Thomas nr. 28 i M35A og Jette nr. 75 i W65A.

Janne startede ud som næst sidst i M75A og havde et godt løb men overså desværre en post, som han ellers løb lige forbi. Tiden var ellers god; den havde rakt til en sølvmedalje. Surt!

Mandag er der hviledag/træningsdag/sight seeing, mens der er kvalifikationsløb til skovdistancerne tirsdag.