Logo divmatch13

To guld og en sølv til OK Roskilde ved DM-stafet

De danske mesterskaber i stafet orientering blev i år afholdt i St. Hjøllund plantage lidt nord for Nørre Snede. Plantagen var særdeles velegnet til stafet og Horsens OK havde lavet noge gode udslagsgivende baner i det meget varierede landskab.

OK Roskilde havde 7 hold med i stafetten og det lykkedes de 3 at komme på medaljeskammelen, de 2 enda øverst.

I klassen D/H185, hvor den samlede alder på de 3 løbere skal være mindst 185 år, og der mindst skal være en dameløber, lagde Aksel Andersen godt ud og kom først i mål samtidig med en løber fra FIF Hillerød. Gerda Marie Christiansen løb 2. tur og kom i mål som nr. 3 kun nogle få sek. efter de 2 førende hold. Gunnar Grue-Sørensen fik på 3. tur hurtigt hentet de forreste, knuste al mostand og kunne løbe sejren i hus med over 16 min. til de efterfølgende hold. En meget sikker guldmedalje.

I klassen H65 løb John Tripax 1. tur, og han gav anledning til nogen bekymring hos holdkammereraterne, da han vare mere end 4 min. efter de førende hold ved publikumsposten, men John fik hentet noget ind på den sidste runde og var kun godt 2 min. efter i mål. Ole Svendsen tog kampen op på 2. turen, løb et sikkert løb og kom i mål som nr. 5, men Ole havde indhentet noget på de førende hold, så der var mindre end 1½ min. op til de forreste. Janne Brunstedt løb 3. tur og fik inden publikumsposten løbet forbi de 4 foranløbende hold. Janne løb den sidste runde sikkert og kunne løbe i mål til endnu en guldmedalje til OK Roskilde.

Inge og Ane: DM-stafet sølv

I klassen D65, hvor der kun er 2 løbere på holde, løb Ane Veierskov en rigtig god 1. tur og kom i mål som nr 2, bare 1½ min efter den førende. Inge Jørgensen løb 2. tur, men kunne desværre ikke hente det forreste hold, og løb i mål som nr. 2 til en sølvmedalje.

I herrernes bedste klasse, H21, stillede OK Roskilde med et hold med Martin Laage Kragh, Kim Baunehøj og Andreas Boesen, og de leverede den bedste præstation et hold fra OK Roskilde nogensinde har gjort til DM-stafet og blev placeret som nr. 5.

I klassen H60 løb Finn Petersen, Lars Olsen og Mogens Hald Kristensen sig til en 6. plads mens OK Roskildes eneste ungdomshold med Rasmus Møller Jess, Karoline Fonager Ulsøe og Jonas Fonager Ulsøe i klassen D/H-43 blev nr. 7.

Gunnar, Gerda Marie og Asel: DM-stafet guld

Ole, Janne og john: DM-stafet guld