VM Guld til Inge Jørgensen på WMOC sprinten.

I disse dage løbes der World Masters Orienteering Championships (WMOC) i Sverige med stævnecenter i Göteborg.

Søndag startedes der med sprintkvalifiation i bydelen Eriksberg, der ligger lige nord for Götaelven. Der blev løbet i et område med ret let orientering uden de store udfordringer.

Inge Jørgensen, Janne Brunstedt, Ole Svendsen og Gunnar Grue-Sørensen startede godt med at kvalificere sig til A-finalerne. Inge og Janne vandt deres heats, mens Gunnar og Ole blev placeret som henholdsvis nr. 10 og 12 i deres kvalifikations heat. Jette Kreiberg blev nr. 30, bare 3 placeringer fra en plads A-finalen. Jette må derfor løbe B-finalen. Volker Naulin og Caroline van Bronswijk fik også placeringer, der ikke rakte til A-finalerne. John Tripax blev noteret for et manglende klip, så heller ikke han kom i A-finalen.

Sprint finalen havde samme stævneplads, men banerne gik op over et par klippeknolde med ret tæt vegetation, så de var noget mere udfordrende.

Inge, der i øvrigt havde stævnets absolut hurtigste tid på kvalifikationen, fortsatte i samme stil og forstod at holde hovedet koldt på de kritiske passager. Det blev en meget spændende afslutning, hvor Inge endte med at vinde med 3 sek. Det er Inges 2. VM sprint medalje, idet hun sidste år vandt sølv i disciplinen.

Inge på vej til guld i VM-sprint

De øvrige A-finalister blev placeret:

Se omtalen på DOFs hjemmeside.

Tirsdag er der hviledag/træningsdag/sight seeing, mens der er kvalifikationsløb på den lange distance onsdag og torsdag. Finale løbes lørdag.