Logo hamburg_top.jpg

Klub / Aktiviteter

















Hamburg-ol.de - fordi markedsføring virker…

Efter at have modtaget flyere under vinduesviskeren om dette arrangement til både Skawdysten og Hallands 3-dages, var interessen vakt: 5 løb på 3-dage - herunder sprint i Hamburger Hafencity omkring byens nye vartegn Elbphilharmonie.

Det viste sig dog ved nærmere studie, at de to første løb var rene træningsløb uden postenheder, som det ville være svært at nå fredag efter arbejde, samt at lørdagens dobbeltsprint på grund af ”manglende tilladelser” var flyttet udenfor bykernen til bydelen Winterhude - Barmbek. Søndagens langdistance, der samtidig var Niedersaksiske mesterskaber lå fortsat syd for byen i den nordlige del af Lüneburger Heide.

3 løb på to dage i nye omgivelser og et land hvor ingen af os havde løbet orientering var dog fortsat fristende. Efter en lidt grå sommer med Växjö som største metropol var tiden inde til en storbyferie i det store udland.


Lørdagens to sprintløb var i Hamburger Stadtpark, der bedst kan beskrives som traditionel bypark (3x Fælledparken i København: 148 ha vs. 50 ha): Legepladser, fodboldbaner, cafeer, stor sø, friluftsbad, egentlige skovpartier og rester af en mere formel park med høje hække.

1. afdeling foregik i parkens sydlige dele og var set med danske øjne meget let, uden større vejvalgsmæssige overvejelser eller finurlige fælder. En mild sommerregn opfordrede til at få sagen hurtigt overstået i den meget stemningsfulde og store park. Hanne blev en fornem nummer 3 i D55, Rasmus nummer 6 i H19 og Michael nummer 10 i H55. Se H55 kort.

2. afdeling, 3 timer senere, startede 200 meter fra vores hotel i et betonlandskab med trafikseparering, gangbroer og by i flere etager. Noget sværere og lidt præget af at det nu styrtregnede så betonen i starten af banen var glat. Hanne blev en fornem nummer 9 i D55, Rasmus nummer 5 i H19 og Michael nummer 10 i H55. Se H55 kort.


Arrangementet var enkelt arrangeret mandskabsmæssigt, men med vandfaste kort, fin kiosk, styr på start/målprocedure og SI-touchfree til dem der kunne udnytte det. Kortet skæmmedes lidt af nogle kortfejl f.eks. hvor der var vist en ikke-eksisterende gennemgang i en impassabel mur, detaljer var gnidrede eller ulæselige eller udvalget af viste og ikke viste træer i den enorme park lidt for tilfældigt når halvdelen af postplaceringerne var ”enkeltstående træ”.

Søndagens langdistance var i Kleckerwald ved byen Jesteburg 30 minutter syd for Hamburg. Det var med bange anelser man kørte gennem et temmelig fladt landskab med nogle meget brændenældefrodige plantageskove på vejen derhen. Men skoven viste sig at ligge på en stor grusbakke med hovedsagelig åben fyrreskov, lynghede og blåbær i bunden. En charmerende nu solbeskinnet stævneplads i parken ved rehabiliteringscenteret Waldklinik - en slags Avnstrup Sanatorium. Banerne havde indimellem lidt mellemdistancekarakter og var ikke meget udfordrende, men formåede at krydse de mange små erosionsdale i skoven, som det ellers var en fornøjelse at løbe i. Kortene var efter min bedømmelse fuldt på højde med hvad vi er vant til herhjemme. Se H55 kort. Hvis Rasmus havde været lokal kunne han nu kalde sig ”Niedersächsische juniormeister” med 7:41 til nærmeste konkurrent, Hanne blev nr. 5 i D55 og Michael nr. 17 i H55.

Alt i alt en skøn weekendtur over grænsen, som bestemt tåler gentagelse. Og selv om o-sporten ikke er en tysk paradedisciplin så har Tykland og Hamburg jo så meget andet at byde på end orienteringsløb…

   
 

Michael leth Jess

Se mere: Hamburg OL.


okroskilde@okr.dk     Bjældevej 20, 4000 Roskilde         webteam@okr.dk     14. august 2017