Guld og Bronze til DM-lang

Endnu en guldmedalje til Inge Jørgensen ved årets danske mesterskaber på langdistancen og bronze til Ole Svendsen.

Den traditionelle DM-weekend med DM-stafet og -lang var i år noget amputeret, idet DM-stafet var aflyst pga. Corona krisen, så kun den klassiske DM-lang blev afviklet. Det var måske årsagen til, at kun 10 løbere fra OK Roskilde stillede til start; en del synes nok, at det er langt at køre til Aabenraa for kun et enkelt løb.

Desuden var stævnet, som det var tilfældet med de to foregående DM-stævner, delt op i 2 stævner, således at D/H45 og yngre løb om formiddagen, mens D/H55 og ældre løb om eftermiddagen. Pga. Corona restriktionerne var der ingen egentlig stævneplads, hvor ventetid kunne tilbringes; den skulle tilbringes på en parkeringsplads, så meget social samvær blev det ikke til.

Det var OK Syd, der arrangerede stævnet i de kuperede skove lige syd og vest for Aabenraa. Der var i instruktionen advaret om en del brombær i skoven, men der var nu en hel del mere, der forhindrede løb i højt tempo. Skoven var overalt meget tæt, mere end tegnet, og det var svært at vurdere gennemløbeligheden, og de fleste oplevede vist at blive fanget i tætheder, der ikke var ventet ud fra kortet. Banerne var lange og både fysisk og teknisk udfordrende.

Den var Inge Jørgensen, der klarede udfordringerne bedst, ide hun løb en sikker guldmedalje hjem i klassen D75.

Ole Svendsen sørgede for endnu en medalje ved at blive nr. 3 i klassen H75, og I klassen H70 var Janne Brunstedt meget tæt på en medalje, idet han på 4. pladsen var bare 1 sek. efter nr. 3.

I elite klassen H21 ydede Rasmus Møller Jess endnu en fornem præstation, idet han blev nr. 5. H21 banen var 17,2 km lang, og Rasmus gennemførte den på godt 2 timer og 5 min. Rasmus fik løbet næsten 22 km, så Rasmus løb en del uden om, men havde også en del problemer med poster i tæthederne.