Klub / Aktiviteter

DM-sprint: 6 medaljer til OK Roskilde

17 løbere fra OK Roskilde var heldige at komme blandt de 500 løbere, der måtte stille op til årets DM i sprintorientering. Stævnet foregik i Hillerøds østlige del med FIF som arrangør. Vi måtte jo undvære stemningen fra en stævneplads, men FIF Hillerød leverede et velgennemført stævne med gode og reelle sprintbaner.

Løbere fra OK Roskilde vandt seks DM-medaljer – heraf to af guld. Sidste år i Grindsted blev det til fem DM-medaljer.

Teresas store triumf

Det blev den helt store dag for Teresa Søndergaard Pohl i klassen D14. Efter fire bronzemedaljer som D12-løber i 2017 og 2018 – og mange placeringer lige uden for medaljerækken, lykkedes det Teresa at komme helt til tops i Hillerød. At Teresa var tændt til dagens opgave erfarede vi allerede til fortræningen i tirsdags. Da ”fløj” hun også gennem banen. Synd at Teresa ikke fik oplevelsen med speakning og medaljeceremoni med. Fortjent guld!

Rasmus tilhører nu eliten

En anden stor triumf tilfaldt Rasmus Møller Jess, der i H21 kæmpede sig til en bronzemedalje - kun overgået af Jakob Edsen og Emil Øbro. Det var Rasmus’ første DM-medalje i H21 – og han er således kun den anden løber i OK Roskilde, der har prøvet at vinde en H21-medalje. Mon ikke at Rasmus har kurs mod store opgaver på landsholdet?

Inge tog revanche

I klassen D75 vandt Inge Jørgensen i sikker stil. Hun lå også til at vinde DM-mellem dagen før, men da overså hun desværre en post. Det er tredje år i træk, at Inge vinder guld til DM-sprint. Og det var 39. gang, at Inge Jørgensen vandt et DM-guld i roskildetrøjen.

Roskilde-aftryk i H70

I klassen H70 gik de tre medaljer til løbere, der alle har tilknytning til OK Roskilde. Gunnar Grue-Sørensen, der løb for OK Roskilde for nogle sæsoner siden - og nu løber for Køge OK, vandt guld foran Janne Brunstedt. På tredjepladsen kom Hans Christian Strib, der stiller op for OK Gorm Jelling, men er passivt medlem af OK Roskilde (og bor i Odense!). Janne Brunstedt opnåede således to sølvmedaljer i weekenden.

Teresa Søndergaard Pohl (DM sprint 2019)

Rasmus Møller Jess (DM sprint 2019)

Sprintekspert

Annette Petersen har sin force i sprint. Med en flot andenplads i Hillerød genvandt Annette sølvmedaljen i D65 fra sidste år. Tidligere på måneden blev det også til en andenplads ved de jysk-fynske mesterskaber i sprint. I begge tilfælde vandt Grethe Anæus fra Viborg OK.

Dobbelt sølv

Akkurat som Janne Brunstedt i H70 vandt Ole Svendsen sølv ved både DM-mellem og DM-sprint i H75. Ole måtte dog afgive tronen, da han var forsvarende mester fra 2018 og 2019. Guldet gik til Finn Hørup Nielsen fra OK Vendelboerne.

Flere gode resultater

Yderlige seks løbere sluttede i top-10. Finn Petersen (H65) og Adam Carlsen (H16) opnåede begge en hæderfuld 6. plads. Triumfatoren fra lørdagens DM-mellem – Franka Søndergaard Pohl – måtte stille op i klassen D12, da man ikke kårer mestre i D10-klassen ved DM-sprint. Franka opnåede dog alligevel at blive en flot 7’er. Ane Veierskov, Jette Kreiberg og undertegnede kneb sig lige ind i top-10.

Vore mange sprinttræninger i klubben giver resultater!

Næste DM er det ”store DM”, der afvikles ved Åbenrå den 13. september. Og næste års sprint-DM er planlagt til Grundlovsdag ved DTU nord for København.