Suverænt DM-guld til Inge

Årets ”rigtige” DM var efter 21 års fravær tilbage på Bornholm. Paradisbakkerne dannede en perfekt ramme om et danmarksmesterskab i den klassiske disciplin inden for orienteringsløb.

Søllerød OK havde etableret en fin stævneplads og lavet nogle rigtige gode baner i et terræn, der er skabt til langdistanceorientering. På min bane i H60 (5,8 km) var der tre langstræk af hver ca 1000 m – og alle havde mange vejvalgsmuligheder. Samtidig blev der stillet store krav til finorienteringen ved mange af posterne – foruden at terrænet jo er fysisk krævende med de mange sprækkedale, der løber gennem Paradisbakkerne. Banelægning i absolut topklasse.

OK Roskilde havde 18 løbere til start i DM-klasserne samt otte løbere til start på åbne baner. Det blev Inge Jørgensen, der erobrede klubbens eneste DM-medalje, men den blev også vundet ganske suverænt. Inge, der jo også er verdensmester, vandt klassen D75 med et forspring på mere en 11 minutter ned til nr to. I alt 11 løbere var til start i D75. Det var 11. gang Inge Jørgensen vandt guld ved DM-lang.

Klubbens næstbedste placering blev opnået af Ole Svendsen. Han blev nummer fem i H75.

Inge igen øverst på podiet (DM-mellem)

Runa Ulsø og Annette Petersen opnåede begge en flot placering som nr 8 i hhv D55 og D65. Samme placering fik Janne Brunstedt i H70. Konkurrencen var tæt i den klasse (36 startende), og Janne havde kun lidt mere end et minut op til en bronzemedalje.

Lidt opmuntring fik vi også i D12, hvor Ellen Dyrlund Pedersen DM-debuterede med en 9.-plads.