Tre SM-titler til OK Roskilde

OK Køge havde inviteret til årets sjællandsmesterskaber i sprint-orientering. Konkurrencen forgik i kvarteret Torpgården i Herfølge. Hvis nogen inden løbet var lidt skeptisk over valget af ”terræn” – så blev det gjort til skamme. Det lykkedes for Køge OK at lave rigtig gode sprintbaner. Først løb vi 12 stræk inde i et område med ”tæt-lav-bebyggelse”, hvor der skulle holdes styr på fællesarealer, legeredskaber, smalle passager osv. Hele tiden var der retningsskift – og man skulle være fuldt koncentreret om kortlæsningen. Mange baner havde midt i det hele et stræk ud på et åbent areal, hvor valget af vejvalg blev afgørende. Efter de første 12 poster åndende man lettet op, da afslutningen så enkel ud. Men her blev det meget ”tricky”, da næstsidste post sad et niveau højere oppe end der, hvor vi kom løbende. Rigtig mange tabte dyrebare sekunder til sidst.

OK Roskilde stillede stærkt op med 20 løbere. I tre klasser vandt vi Sjællandsmesterskabet.

Inger Jessen løb sig til titlen i D65 med et flot og koncentreret løb. Som hun selv udtalte efter løbet, så undlod hun at lade sig påvirke af omgivelserne ude på ruten. Det var Ingers første mesterskabstitel.

Inge Jørgensen genvandt sikkert mesterskabet fra 2021 i D75 – hvorimod Ole Svendsen vandt klassen H75 med blot seks sekunder.

I hhv D70 og H70 blev det til andenpladser ved Ane Veierskov og Janne Brunstedt.

Næste opgave for sprinterne er DM, der afvikles i Odense i pinsen.

Morten Jensen

Under billedet fortsættes med en beretning fra Sjællandssprinten.

Inge, Ole og Inger med SM guldmedaljerne

Ud over SM sprint, var der hele 3 andre sprintløb i weekenden, nemlig Sjællandssprinten:
1. og 2. afdeling blev lørdag løbet i Næstved, hvor Herlufsholm OK havde lavet nogle rigtig gode sprintbaner. Begge afdelinger, der blev løbet i Næstved City, hvor man også løb i det gamle kaserneområde, var meget udfordrende. Søndag blev 3. og sidste afdeling løbet efter SM sprint med samme stævneplads men i en anden del af Herfølge.

Se alle resultater her: SM Sprint 2022 og Sjællandssprinten.

okroskilde@okr.dk     Bjældevej 20, 4000 Roskilde         webteam@okr.dk     23. maj 2022