Klub / Aktiviteter

Guld til Inge på WMOC sprinten

I disse dage løbes der World Masters Orienteering Championships (Veteran VM) i Italien med stævnecenter i Vieste, der ligger i regionen Puglien på halvøen Gargano. Nærmeste større by er Bari ca. 180 km mod syd.

Søndag blev der løbet sprint kvalifikation i byen Peschici på nordsiden af halvøen. Byen har store niveauforskelle både i den nyere del med regulære vejforløb og i den gamle bydel, der har mange smalle gyder. Begge bydele har desuden mange trapper, der skulle op og ned af. Inge Jørgensen vandt sit heat og kom sikkert i A-finalen. Også Janne Brunstedt (nr. 5), Ole Svendsen (nr. 9), Jette Kreiberg (nr. 14) og Annette Petersen (nr. 17) løb godt og kvalificerede sig til A-finalerne. Finn Petersen og John Tripax løb ikke helt hurtig nok til en plads i A-finalen, så de må løbe B-finaler.

Sprint finalen blev løbet i Vieste, den østligste by på halvøen ud mod Adriaterhavet. Byen har også en smuk gammel bydel og en nyere, som der begge blev løbet i. Vieste har endnu flere trapper og smalle stier end Peschici, så der skulle løbes meget op og ned. Selv små fejl kostede dyrt, især hvis man løb op eller ned af en forkert trappe. Det måtte undertegnede forfatter af dette indlæg sande, da jeg kom op af en anden trappe/gyde end jeg troede, og havde svært ved at finde ud af, hvilken gyde, jeg så skulle ned af for at finde posten.

Inge, der som nævnt vandt sit heat i kvalifikationen, startede som 2. sidste i W75A-finalen. Lidt over 1 min. efter at Inge var kommet i mål, blev hun udråbt til vinder, idet den sidst startende ikke kunne nå det. Inge måtte dog dele 1. pladsen med Bjoerg Lohne Kocbach fra Norge, som havde samme tid.

Stort tillykke til Inge med endnu en WMOC Guldmedalje. Inge har nu 2 VM guldmedaljer i sprint og 2 på lang.

Inge lige efter målgang til 1. pladsen i W75-A

Øvrige placeringer: Janne nr 37 i M70A, Ole nr. 59 i M75A, Annette nr. 59 i W65A og Jette nr. 77 i W65A. John blev nr. 19 i M70B og Finn nr. 20 i M55B.