Logo divmatch13

Klub / Aktiviteter

OK Roskilde sejrede stort

Efter nedrykningen fra 2. division sidste år må OK Roskilde være favoritter til at vinde 3. division i år. Klubben levede da også op til favoritværdigheden ved at besejre de øvrige tre klubber i divisionen stort. OK Øst Birkerød, som er den klub vi oftest dyster i mod, blev besejret med 51 point, mens vi vandt over Amager OK og Herlufsholm OK med hhv 66 og 82 point.

OK Roskilde havde 65 løbere til start - det højeste antal i fire år, og mange gode individuelle resultater var med til at skabe de gode resultater. OK Roskilde havde således banevinderen i 11 klasser:
Lau Lindemann (H10), Agnes Dyrlund Pedersen (D12), Kirstine Christiansen (D14B), Tonje Pihl (D21), Leni Møllsøe (D21B), Martin Vaabengaard (H21B), Runa Ulsøe (D50), Allan Søgaard (H50), Kent Pihl (H60), Ole Svendsen (H80) ogLinda Østberg (begynder).

To løbere delte titlen som ”dagens løber”. Tvillingerne Agnes og Ellen Dyrlund Pedersen blev valgt for deres træningsflid, og de skiller sig begge ud i en lidt smal ungdomstrup. Samtidig præsterede de begge flot i dagens match, som jo foregik i ”morfars skov”. De fik overrakt klubbens maskot og har den til opbevaring til næste divisionsmatch.

”Dagens comeback” blev også delt. Både Aksel Andersen og Ole Frederiksen deltog i deres første divisionsmatch efter coronapausen.

Holdet havde to debutanter: Angela Bourne og Marco Holst Knudsen.
En trio var med for 25. gang: Frederik Grue-Sørensen, Jakob Søndergaard og Henrik Skovmark.
Imponerende 50. gange for Kent Pihl (debut 1999), John Tripax (2002) og Birthe Nielsen (1994).

En flot forårsskov i den nordvestlige del af Hvalsøskoven lagde ramme til årets første divisionsmatch. OK Sorø havde indrettet en fin stævneplads til os. Banerne var udfordrende - specielt for B-klasserne, der fik nogle meget svære baner. Vi savnede dog en resultatformidling. At være til divisionsmatch betyder, at man bruger ventetiden til at flokkes omkring en resultattavle, hvor man sammenligner sig med klubkammerater og modstandere. Mange gode diskussioner og samtaler opstår således. Det er ikke særlig socialt, at hver enkelt står og kigger i sin egen mobiltelefon. Det gør vi rigeligt til dagligt.

I slutningen af september skal vi af sted to gange. 17/9 i Rude Skov og 24/9 i Store Dyrehave. Her skal vi så følge op på det gode resultat fra Lerbjerg. Kan det række til oprykning?

  Resultater:
 • OK Roskilde - OK Øst Birkerød 169 - 118
 • OK Roskilde - Amager OK 176 - 110
 • OK Roskilde - Herlufsholm OK 184 - 102
  Stilling efter 1. runde:
 • 1. OK Roskilde 6 point
 • 2. OK Øst Birkerød 4 point
 • 3. Amager OK 2 point
 • 4. Herlufsholm OK 0 point
 


Dagens løber: Agnes og Ellen Dyrlund Pedersen


Dagens comebacks: Aksel Andersen og Ole Frederiksen


Debutanter: Angela Bourne og Marco Holst Knudsen


Elefanten


25 x debutanter: Frederik Grue-Sørensen, Jakob Søndergaard og Henrik Skovmark


50 x debutanter: Kent Pihl (debut 1999), John Tripax (2002) og Birthe Nielsen (1994)

Morten Jensen (tekst)
Henrik Boesen (foto)

Link til resultater


okroskilde@okr.dk     Bjældevej 20, 4000 Roskilde         webteam@okr.dk     30. april 2023