Logo jk_2023.jpg

Klub / Aktiviteter
Påskeløb i England.

Jan Kjellström Festival i Lake District i Storbritanien.

Jette og jeg har endnu en gang deltaget i Jan Kjellström Festival, der afholdes hvert år i Påsken forskellige steder i England. I år var det i Lake District National Park, et fantastisk naturområde i det nordvestlige England, hvor vi tidligere har løbet Lakes 5 days. Jan Kjellström Festival er blevet arrangeret siden 1967 til minde om Jan Kjellström, en ung svensker, der tog til Storbritannien i 1960’erne og var med til at udvikle orientering i Storbritannien. Desværre omkom han ved et biluheld i 1967. Formatet har siden 2006 været sprint om fredagen, to individuelle løb lørdag og søndag og stafet om mandagen. Løbene er meget populære. I år var der omkring 2600 deltagere.

I år foregik sprinten på Lancaster University, som var ganske velegnet til formålet. Universitetet består af en del uregelmæssige bygninger i mange forskellige størrelser og former, og der er en del overdækkede mellemgange. Se kortet fra sprinten.

Det første individuelle løb var en mellem distance i High Dam, et område lige vest for søen Windermere. Området var temmelig kuperet og med mange detaljer. Desuden var der en hel del store moser, der var meget vand i pga. den seneste tids megen regn. Se kortet fra dag 2.

Det andet individuelle løb var en langdistance i Bigland lidt længere sydpå. Området var stærkt kuperet og ekstremt stejlt, så det var svært at stå fast både når man skulle op og ned. Hertil var kurvebilledet meget detaljeret. Normalt anbefaler man at holde sig under 5% stigning i forhold til banelænden, men det var ikke muligt her, så for at kompensere var banerne afkortede. Min og Jettes bane var bare 3,4 km med en stigning på 275 meter, så der blev kravlet en del opad, og løb blev der ikke meget af. Men spændende var det, og en stor oplevelse. Se kortet fra dag 3.

 
Jette i mål på 3. dagen efter en laaaang tur i skoven
 

Resultater: På sprinten regnede jeg med, at kunne klare mig godt, da området ikke var så meget anderledes, end det vi kender i Danmark. Løbet gik godt, jeg havde kun et enket lille bom, og jeg vandt klassen (H75). På anden dagens mellem distance var det mere overraskende, at jeg kunne vinde klassen i det fremmedartede terræn. Især taget i betragtning, at nogle af Englands bedste løbere i klassen stillede til start, og at de havde løbet i områdeet før. På tredje dagens langdistance bommede jeg for meget til at komme helt i top, men det blev dog til en 5. plads. Jette havde det bedste resultat på sprinten, hvor hun blev nr. 32. På skovdistancerne blev hun placeret lidt længere nede på resultatlisterne.

Vi deltog ikke i stafetten om mandagen.

Resultater mm. kan ses på hjemmesiden for Jan Kjellström Festival


Janne på toppen af podiet til Jan Kjelström Festival Sprint (Foto: Wendy Carlyle)

Janne


okroskilde@okr.dk      Bjældevej 20, 4000 Roskilde      webteam@okr.dk     16. april 2023