Logo divmatch13

Klub / Aktiviteter

OK Roskilde vinder 3. division

Det var en utrolig spændende divisionsmatch, vi blev en del af i Rude Skov. På grund af vort gode resultat fra 1. runde i Lerbjerg, så det længe ganske betryggende ud. Men til sidst var Herlufsholm OK dog ved at snyde os. Det endte dog med en smal sejr til os over næstvedfolkene (138-133) og de forventede nederlag til Amager OK (133-155) og OK Øst Birkerød (124-146).

Trods to nederlag, men med de mange point fra 1. runde ”i banken”, bliver vi vinder af 3. division 2023. I øvrigt fjerde gang vi vinder tredje bedste række (også i 1991, 2001 og 2018).

OK Roskilde havde 52 løbere til start, hvor der var mange gode præstationer imellem. Vores udfordring var, at vi havde for få løbere til de yngre klasser – med yngre menes under 40 år!

Vi kunne glæde os over syv klassevindere: Agnes Dyrlund Pedersen (D12), Helene Christiansen og Kirstine Christiansen (dødt løb i D14B), Inge Jørgensen (D70), Patrick Søgaard (H21B), Janne Brunstedt (H70) og Ole Svendsen (H80).

På holdet havde Mogens Hald Kristensen 50-kamps jubilæum og Patrick Søgaard deltog for 10. gang. Sidstnævnte blev også hyldet som ”dagens comeback”, da Patrick senest var med i 2019. To debutanter fik vi også med i sidste øjeblik: Alice og Søren Juhlin, og begge bidrog fint til pointhøsten.

Der har op til dette divisionsløb været talt meget om sygdom og skader. Mange var således ikke i stand til at løbe i deres normale klasse, men ville godt være med alligevel, hvis de kunne ”lunte” en lettere eller kortere bane igennem.
Som repræsentant for alle de klubmedlemmer, der deltog trods skader og sygdom, blev Linda Østberg ”dagens løber”. Linda har gennem årene været flittig deltager (40 gange) på holdet og bidrager altid positivt til den gode stemning til divisionsløbene.

Søllerød OK lavede et flot stævne for os, og der faldt mange rosende ord til banerne. Det flotte sensommervejr, den gode stemning og titlen som vinder af divisionen opvejede, at vi som hold ikke leverede særligt gode resultater.

Allerede på søndag (den 24. september) skal vi i ilden igen. Her skal vi kæmpe om at vende tilbage til 2. division. Modstanderne bliver Ballerup OK, OK Sorø og OK Øst Birkerød. Vi har revanche til gode mod dem alle.

  Resultater fra Rude Skov:
 • OK Roskilde - Amager OK 133 - 155
 • OK Roskilde - Herlufsholm OK 138 - 133
 • OK Roskilde - OK Øst Birkerød 124 - 146
  Slutstilling 2023:
 • 1. OK Roskilde 8 matchpoint
 • 2. OK Øst Birkerød 8 matchpoint
 • 3. Amager OK 8 matchpoint
 • 4. Herlufsholm OK 0 matchpoint

Den indbyrdes rækkefølge blandt de tre øverste blev fundet ved at kigge på antal løbspoint i de indbyrdes matcher fra både 1. og 2. runde. Resultaterne mod Herlufsholm skal ikke tælles med. OK Roskilde scorede 602 løbspoint – og OK Øst og Amager OK scorede begge 538 løbspoint. Derfor slutter vi på førstepladsen. Der var så lighed i løbspoint om andenpladsen, men faldt ud til OK Østs fordel, da de havde 25 førstepladser i de to løb – mod amagerkanernes 20 førstepladser.
Jeg kan ikke mindes, at man tidligere har skullet afgøre en så vigtig placering på antal førstepladser.

 


50 x jubilar: Mogens Hald Kristensen


10 x jubilar:: Patrick Søgaard


Debutant: Søren Juhlin


Dagens løber: Linda Østberg


DM medaljetagere 2023

Morten Jensen (tekst)
Henrik Boesen (foto)

Link til stævnet


okroskilde@okr.dk     Bjældevej 20, 4000 Roskilde         webteam@okr.dk     17. september 2023