Logo sommer_boeg

23 DM-medaljer i 2014.

Danmarksmesterskaberne i de seks discipliner har i år indbragt OK Roskilde 23 DM-medaljer. Dette er det højeste antal i klubbens 45 årige historie. Af de 23 medaljer var de 10 af guld – dette er også klubrekord.

2007: 14 medaljer (6 – 3 – 5)

De 23 medaljer er vundet af 12 forskellige OK Roskildeløbere; mod 13 sidste år. Dette skyldes at vi i DM-stafet kun opnåede en medalje i år (mod tre sidste år).
Tre personer havde i 2014 et specielt godt DM-år, da de hver vandt tre guldmedaljer.

Anders Krogh Madsen debuterede i 2014 som medaljetagere – og det med hele tre guld- og en sølvmedalje. Anders er nu regerende dansk mester i sprint, nat og lang. Sølvmedaljen kom i ultralang. At det ikke blev til en forventet medalje i stafet skyldtes forhold, som Anders ikke havde andel i.

Janne Brunstedt blev den eneste, der opnåede fem af seks mulige medaljer i år. Heraf tre af guld fra nat, sprint og ultralang. Eneste disciplin uden medalje var DM-mellem, hvor Janne løb afsted med det forkerte kort.

Inge Jørgensen er ”alt eller intet” løber. Tre guld i tre af disciplinerne (nat, ultralang og lang) – og ingenting i de tre øvrige. Med ”ingenting” menes to fjerdepladser i hhv mellem og stafet; medens Inge for vild i Lemvigs gader til DM-sprint.

Den 10. guldmedalje blev vundet af Aksel Andersen ved DM-nat i Jægerspris.

Andreas Hougaard Boesen opnåede i foråret to sølvmedaljer i hhv sprint og ultralang. Da klassen H21 er "hovedklassen" hos herrerne, er der selvfølgelig en ekstra glans over disse to medaljer.

Gunnar Grue-Sørensen har vundet et hav af medaljer i sin fortid i Kildeholm OK og Tisvilde Hegn OK. I år er han skiftet til OK Roskilde – og det har kastet tre medaljer af sig. Bedst med sølvmedaljen i Munkebjergskoven.

Endelig vandt John Tripax to medaljer i dette efterår – begge af bronze i hhv. mellem og stafet.

Fem løbere – udover Aksel Andersen – har stået på podiet ved et enkelt DM i år. Det er Karoline Fonager Ulsøe Johansen (sølv i ultralang), Rasmus Møller Jess (sølv i print), Ane Veierskov (bronze i sprint), Gerda Marie Christiansen (bronze i nat) og Ole Svendsen (bronze i stafet).

Statistikken er opdateret. Listen er vokset med fire nye navne i år – og indeholder nu 58 forskellige OK Roskilde-løbere. Janne Brunstedt fører stadig listen med 21 guldmedaljer; medens Inge Jørgensen har opnået det største antal medaljer (48 stk).

Morten Jensen

Se tillige T. Utzons medaljestatistik for 2014, hvor OK Roskilde bliver nr 8, den højeste placering nogen siden. I 2013 blev OKR nr. 10.

okroskilde@okr.dk     Bjældevej 20, 4000 Roskilde         webteam@okr.dk     19. september 2014