Logo anemoner

Klub / Aktiviteter

Fem flotte medaljer i DM-sprint

I det flotteste tænkelige forårsvejr – på havnen i idylliske Lemvig – blev der leveret mange gode præstationer af løberne fra OK Roskilde. Det var krævende baner i byens midte, hvor der skulle holdes styr på detaljerne – hele tiden!

OK Roskilde havde 24 løbere til start, og det blev til fem medaljer og ni pladser i TOP 5. Den megen fokus på sprinttræning i klubben har ganske givet båret frugt. Men med seks løbere (25%), der havde fejlklip, fortæller det også noget om sværheden.

Klubbens landsholdsløber - Andreas Hougaard Boesen - leverede sit hidtil bedste DM-resultat. I herreklassen blev det til en velfortjent sølvmedalje blot seks sekunder efter Søren Bobach, OK Pan; men 14 sekunder foran Tue Lassen, Fåborg OK. Det var Andreas’ anden DM-medalje som senior. I 2011 vandt han også guld i DM-sprint, man da som junior.

Dagens hurtigste løber blandt samtlige 500 deltagere i stævnet var Anders Krogh Madsen. På blot 10 minutter (og et sekund) løb Anders guldet hjem i klassen for de yngste drengeløbere. Der var 17 sekunder ned til nummer to, Theis Munktved fra Allerød OK. Det var en superglad dreng, der modtog sit andet DM-guld på blot fire uger, da han jo også lige er blevet dansk mester i natorientering.

Klubbens mest vindende løber – Janne Brunstedt – genvandt det DM-guld, han vandt sidste år i Nordby. Janne er hermed stadig forsvarende dansk mester i fem af seks DM-discipliner i H65. Han har nu vundet 20 DM-guldmedaljer siden skiftet fra OK Øst i 2001.

En meget flot sølvmedalje blev vundet af Rasmus Møller Jess i klassen H-16. Dansk mester blev Laurits Bidstrup Møller, Silkeborg OK, der var 34 sekunder hurtigere end Rasmus. Derimod var der ikke langt ned til de følgende løbere. Havde Rasmus løbet 12 sekunder langsommere, var han ikke kommet på præmieskamlen. Det var DM-medalje nummer to til Rasmus, da han også har en sølvmedalje fra DM-nat i 2012.

En overraskende – men uhyre velfortjent bronzemedalje – blev vundet af Ane Veierskov i D65. I skarp konkurrence mod flere gamle landsholdsløbere fra 70’erne lykkedes det Ane at holde hovedet koldt og vinde hendes første DM-medalje.

Der var – som sædvanlig – også nogle gode resultater lige uden for medaljeskamlen. Ægteparret Gunnar Grue-Sørensen (H60) og Gerda Marie Christiansen (D60) blev begge nummer 4 og var hhv 16 og 47 sekunder fra en bronzemedalje. Jonas Ulsøe Johansen sikrede sig en flot femteplads i H12, og Rasmus Krogh Madsen blev nr 5 i H14 og havnede – igen og igen – lige uden for medaljerækken.

Vestjysk Orienteringsklub fra Holstebro stod for et vellykket arrangement. Der bliver noget at leve op til for næste års arrangører – og det er jo netop OK Roskilde!