Logo oringen14

Inge Jørgensen bedst placerede OKR-løber ved O-Ringen.

Med en samlet 10.-plads for de fem dages anstrengelser blev Inge Jørgensen den OKR-løber, som fik den bedste samlede placering ved det netop afviklede O-Ringen i Skåne -med en enkelt afstikker til Blekinge.

For de øvrige godt 40 OKR-løbere fordelte resultaterne sig længere nede i rækkerne, ja - enkelte gennemførte ikke alle fem etaper og blev således ikke placeret i det samlede regnskab.

De to første af de i alt fem etaper bød på detaljerigt og stærkt kuperet terræn med mange sten.

Tredjedagen bød på blandet åbent let gennemløbeligt terræn samt meget detaljeret og stærkt kuperet klitterræn. Som en godbid efter anstrengelserne ventede et havbad i den svalende Østersø, som lå umiddelbart bag stævnepladsen.

Fjerde etape blev afviklet på grænsen mellem Skåne og Blekinge, og etapen bød på både klipper/sten på første halvdel og mere åben og lettere gennemløbelig skov på sidste del.

OKR-løbere samlet om klubbens fane på 1. dag

Sidste etape blev som tredje etape afviklet nær havet i let gennemløbelig bøgeskov, dog med et par kraftige bakker undervejs. Og sidst men ikke mindst bød sidste etape på den vel nok flottest placerede sidstepost, nogen af deltagerne kunne mindes. Fra sidsteposten på en bakketop med fuld vidunderlig udsigt over stævneplads og det bagvedliggende hav gik turen 200 meter nedad mod målet. Flottere afslutning kunne næppe tænkes.

Sidste dag, sidste post - hvilken postplacering … synd, man ikke havde tid at nyde udsigten noget længere. Foto: Helge Lang Petersen

Fælles for alle flere end 20.000 deltagere var den stærke sol og kraftige varme, som prægede alle løbsdage - ikke en regndråbe viste sig før lørdag formiddag, hvor de sidste overnattende pakkede teltene sammen.

Katrine: Første pige i mål på 3. etape.

Amalie i målopløbet på 2. etape.

Med afviklingen af O-Ringen nr. 50 viste de svenske arrangører endnu engang, at de formår at afvikle et gigantisk stævne med sans for de mindste detaljer, det være sig såvel i selve orienteringen som i alt det øvrige, som det vil tage meget lang tid at opremse.

OK Roskildes resultater: Screendump af resultatlisten efter sidstedagen. Fra venstre ses: Klasse, placering på 5. etape, navn, klub og land, løbstid på sidste etape, i parentes samlet placering efter 5 etaper - tre streger betyder, at løberen ikke har gennemført mindst én etape. (Enkelte løbere er noteret som Roskilde-løbere, men løber ikke for klubben til daglig. Andreas Boesen er ikke opført som OKR-løber. Når han løber i udlandet, løber han for OK Pan Århus. Andreas gennemførte ikke alle etaper i H21Elite og blev derfor ikke samlet placeret. På 1.-dagen blev han dog nr. 27 af 80 i sprinten, som indledte H21Elite-konkurrencen).

Alle resultater og flere billeder kan ses her: O-Ringen 2014