Höst-Open 2017

Der har været arrangeret Höst Open på Bornholm i mere end 25 år. Jeg har aldrig deltaget før, men i år skulle det være, og selv om vejret ikke viste sig fra sin bedste side, blev det en god oplevelse.

I år var der en nyskabelse, nemlig en sprint om fredagen, så der var et ekstra løb at rejse den lange vej for.

Sprinten blev arrangeret at PI-København i Gudhjem. I 2007 var der nordiske mesterskaber på Bornholm og sprinten foregik i Gudhjem, hvor der også var publikumsløbet "Run on Rocks". Det husker jeg som et spændende løb, så jeg så frem til denne sprint.

Stævnepladsen var på campingpladsen, der var noget forblæst af en strid nordenvind. Banerne startede ude på klipperne og gik rundt i og op og ned af byens mange små krogede gader, og de længere baner var også oppe på Bokul, "bjerget" bag byen. De fleste syntes, det var en rigtig god sprint, og af de 12 løbere, der deltog fra OK Roskilde, kom flere højt op på resultatlisten.

Første etape af det egentlige Höst Open blev løbet i Bolsterbjerg, en del af Almindingen. Stævnepladsen var inde i skoven, hvor der var læ for den kraftige blæst, men skoven var meget våd efter den sidste tids regn. Jeg løb i ankelhøjt vand en stor del af banen, og de fleste andre havde vist lignende oplevelser. Også her var der flere gode resultater:

Anden etape skulle løbes i Paradisbakkerne, endnu et gensyn fra 2007. Det er et meget udfordrende terræn med store højdeforskelle og dybe sprækkedale med høje klippevægge; et terræn man skal have respekt for, ellers går det galt. I år var banerne lagt, så man lige efter starten skulle ned igennem en af de dybe sprækkedale (eller evt. løbe helt uden om), derefter ud på den østlige skråning, hvor bevoksningerne er meget diffuse, og giver mulighed for store bum, hvis man ikke er påpasselig. For mig gik det fint (i modsætning til i 2007), og jeg havde et godt løb; kun en enkelt post til sidst ved et stenbrud drillede lidt. Andre havde flere problemer og tabte nogle placeringer, mens andre forbedrede deres placering i den samlede stilling efter de 2 løb.