Logo bornholm_top.jpg

Klub / Aktiviteter

Christiansø

Som orienteringsløber får man mange gode naturoplevelser - og man kommer mange sjove og spændende steder hen. Fredag den 29. oktober blev sådan en dag.

I forbindelse med årets Höst Open på Bornholm var der inviteret til sprint på Christiansø og Frederiksø. Et noget modigt valg. Mange har minder om sejlture over til øgruppen - og disse minder er ofte fra skoleudflugter eller sommerferier og har tit noget med søsyge at gøre. Mange husker også tidligere udgaver af Höst Open, hvor der ofte har været et vejr med stærkt efterårspræg.

Men muligheden for at komme til at løbe et så utilgængeligt sted - overvandt hurtigt enhver tvivl.

Jeg var forberedt på en tur, der kunne minde noget om en overlevelsestur. Løbet blev hurtig udsolgt - tre helt fyldte både a 200 orienteringsløbere, så der blev udbudt to ekstra ture.

Med et usædvanligt flot oktobervejr blev al tvivl gjort til skamme. Mere end 800 løbere blev sejlet over et roligt hav til en ø, der lå badet i solskin. Her blev vi budt på nogle gode og udfordrende sprintbaner. Banerne var med en god variation af klipper (glatte!), stier, trapper, bygninger og tæt krat samt den smalle bro mellem de to øer. I den efterfølgende ventetid kunne man så lege turist på øerne, inden turen gik tilbage til Gudhjem.

 


Politiets Idrætsforening stod for stævnet, der udover de sædvanlige opgaver ved et orienteringsløb, også krævede en masse logistik med transport. Og så med den vished, at chancen for at løbet overhovedet kunne gennemføres, lå et pænt stykke under 50 pct. Men de må have haft en god aftale med de højere magter.

Et mirakel - og en kæmpe oplevelse!

Morten Jensen
okroskilde@okr.dk     Bjældevej 20, 4000 Roskilde         webteam@okr.dk     1. november 2021