Logo bose_sten.jpg

Klub / Aktiviteter

DM-sprintstafet i Coronaens Tegn

For flere uger siden blev jeg spurgt af Finn og Annette Petersen, om jeg ville være med på et hold til DM i D/H60. Det var jo noget af en tillidserklæring at få. Finn løber op med de bedste i H65-årgangen, og Annette har vundet fem DM-medaljer i individuel sprint. Jeg takkede ja for invitationen. Optakten blev dog ødelagt af en skade i foden, men ved at vælge nogle andre konkurrencer fra, kunne der stadig holdes fuld opmærksomhed mod sprintstafetten, som skulle afvikles i DTU-terrænet lidt nord for København. Samme løbsområde, som blev brugt dagen før til den individuelle sprint.

Man må medgive dansk orientering, at de er meget opfindsomme i måden at afvikle stævner på i denne coronatid. Klassen D/H60 skulle møde op i et venteområde kl 12:00. Her fik vi tjekket vores coronapas. Intet problem for en aldersgruppe, der alle har fået mindst et "stik". Klokken 12:10 måtte vi gå ind på selve stævnepladsen. 12:30 gik starten - og kl 14:00 skulle vi alle være ude igen. Så var der klar til et nyt hold. Det blev en lang dag for arrangørklubben, Søllerød OK.

Vores klasse blev afviklet samtidig med D/H70. I alt var vi 14 hold – 42 løbere – på stævnepladsen, så det var overskueligt. Speakning, resultatformidling, kiosk og andre boder måtte vi undvære, men det var til at leve med. Hele otte toiletter, så de traditionelle toiletkøer var også væk. Samværet med klubbens øvrige hold var dog stærkt savnet.

   

morten1.jpg
Morten ved en tidligere lejlighed

Finn Petersen var flyvende fra start - og var også hurtigt hjemme igen. Finn var med førerfeltet hjem og havde løbet de 2,4 km på lidt mere end 14 minutter. Annette kunne ikke helt holde trit med hurtigløberne på andenturen, men hun fik mig sendt ud som nr. 7, ikke langt efter Herlufsholm OK. Jeg var også flyvende fra start, så flyvende at jeg glemte mit kort. Arrangørerne var dog så flinke, at de råbte til mig, at jeg havde glemt kortet - så jeg måtte lige tilbage. De tre første poster gik som smurt, og den dårlige fod mærkede jeg ikke noget til. Stræk 3-4 var meget kort. Enten skulle der løbes venstre om, ellers højre om. Det højre vejvalg var kortest, men jeg troede det var en fælde. Så mig skulle de ikke snyde, så jeg tog det længste vejvalg (+ 10 sekunder). Godt tilfreds med at jeg ikke var hoppet i en fælde - der ikke var der - fortsatte jeg sikkert til post 5. Herefter kom det berygtede langstræk - tredjetursløberne havde jo fået informationer fra førsteturene. Et stræk med mange naturlige og kunstige spærringer. Her lykkedes det mig at overhale Herlufsholm OK. De følgende stræk var rigtig gode. To vejvalg - og vælger du det forkerte, er du i problemer! På den afsluttende del kunne jeg mærke at trætheden meldte sig. Beslutningerne blev lidt usikre og ikke helt optimale. Opløbet var ned af en skrænt - og her susede Herlufsholm OK så forbi igen. Så det blev til en 7. plads i klassen, hvor ni hold var til start. Silkeborg OK vandt sikkert foran Tisvilde Hegn OK og Ballerup OK.

OK Roskilde var repræsenteret i alle seks klasser med syv hold. Desværre kom der ingen medaljer ud af anstrengelserne. Da jeg jo ikke har set de andre hold fra klubben i aktion, og jeg ikke har kunnet snakke med løberne om forløbet, kan præstationerne kun vurderes ud fra resultatlisten.

Men det er opsigtsvækkende, at tre af vores syv hold ikke gennemførte på grund af manglende klip eller fejlklip. Det gik ud over storfavoritterne i D/H70, talentholdet i D/H21 og andetholdet i D/H45.

Derimod står slutplaceringen som nr. 5 i D/H45 med Jakob Søndergaard Jensen, Christine Svendsen og Allan Søgaard som et meget fornemt resultat. Kun et minut fra en bronzemedalje. 27 hold til start.

En 7.-plads i klassen D/H16 med Teresa Søndergaard Pohl, Kjartan Stampe Hjorth og Katrine Krogh Madsen er også mere end godkendt, da der var 22 hold til start.

Vores hold i D/H12 (Oscar Larsen, Ellen Dyrlund Pedersen, Franka Søndergaard Pohl) blev også nr. 5, men var dog reelt ikke med i kampen om medaljer.

Facit: 2 femtepladser, 2 syvendepladser, tre fejlklip, men vores idræt lever.

Tak til Søllerød OK for at de havde mod på opgaven – og tak for de gode baner og det flotte stævne.

Morten Jensen

Resultater mm. på hjemmesiden for DM-sprint


okroskilde@okr.dk     Bjældevej 20, 4000 Roskilde         webteam@okr.dk     7. juni 2021