Logo bose_sten.jpg

Klub / Aktiviteter

Optimist trods alt

Resultatet i lørdagens testløb i sprint, som blev afviklet i Hillerød, var Rasmus Møller Jess ikke helt tilfreds med. Han blev nummer fem i H21-klassen, men to H20-løbere var begge hurtigere end nogen i H21-klassen på den samme bane, så Rasmus’ vurdering af egen indsats er, at det gik meget dårligt. Det er hans egne ord!

Men der er endnu et testløb i kalenderen om en måned, før de seks herreløbere omkring den 1.maj bliver udtaget til deltagelse i EM i sprint i Schweiz i maj. Og Rasmus er fortrøstningsfuld.

”Siden min bronzemedalje ved DM i sprint sidste år i august har jeg i alle træningssammenhæng været blandt de allerbedste,” fortæller Rasmus og fortsætter:

”Så selvfølgelig var jeg ikke tilfreds med min 5.-plads i lørdags.”

Han har også selv et bud på en forklaring: ”Jeg har fokuseret lidt for meget på skovorientering på det seneste. Så derfor står den på sprint resten af tiden frem mod næste testløb,” lover han.

Udtagelse til en plads blandt de seks deltagere til EM i sprint beror på en helhedsvurdering, og i den sammenhæng tæller Rasmus’ 2.-plads på søndagens mellemdistancen rigtig godt.

"Jeg er i rigtig god form," siger han.

  rasmus_mj2.jpg
Rasmus Møller Jess fanget af fotografen Helge Lang under søndagens testløb på mellem-distancen. Rasmus sluttede fornemt som nr. 2
 

Før det andet og sidste testløb den 26.april, drager landsholdsløberne i træningslejr i Tjekkiet, hvor der til sommer skal løbes VM i sprint.

Henrik BoesenHenrik Boesen

rasmus_mj1.jpg
For ti år siden løb Rasmus i skoven som deltager ved Danish Spring. ”Det er mindst 10.000 træningstimer siden,” konstaterer Rasmus


okroskilde@okr.dk     Bjældevej 20, 4000 Roskilde         webteam@okr.dk     29. marts 2021