Ingen medaljer til OKR på WMOC sprinten

I disse dage løbes der World Masters Orienteering Championships (Veteran VM) i Ungarn med stævnecenter i Velence, der ligger ca. 50 km sydvest for Budapest.

Lørdag blev der løbet sprint kvalifikation i et parkområde i byen Székesfehérvár. Inge Jørgensen, Janne Brunstedt, Annette Petersen og Ole Svendsen startede godt med at kvalificere sig til A-finalerne. Volker Naulin og Jette Kreiberg løb ikke helt hurtig nok til en plads i A-finalen, selv om Volker kun var få sek fra. Så de må, ligesom Finn Petersen, som desværre sprang en post over, løbe B-finaler.

Sprint finalen blev løbet i den gamle bydel af Székesfehérvár, en smuk gammel by, hvor der tidligere foregik kongekroninger.

Sprint finalen blev noget helt andet end kvalifikationen, der var forholdsvis let orientering. Den gamle bydel med mange baggårde og snævre passager krævede helt anderledes præcis orientering.

Undertegnede forfatter af dette indlæg havde hurtigste tid i kvalifikationen og startede derfor sidst i M70A-finalen. Jeg skulle derfor ikke bekymre mig om, at blive hentet af nogle af mine konkurrenter. Strategien var, som på kvalifikationen at løbe sikkert, tjekke vejvalg en ekstra gang og frem for alt kontrollere kontrol nummeret, for der var mange poster i "skoven". Strategien virkede fint; jeg lavede ingen fejl. Jeg havde også god fart i benene, og kom i mål, ikke hurtigt nok til en medalje, men til en meget tilfredsstildende 5. plads.

Inge, der også løb godt i kvalifikationen, startede som 3. sidste i W75A-finalen. Men desværre overså Inge en post, og hun fik derfor ingen placering.

Janne på vej til en 1. plads i M70-2 på kvalen. Foto: WMOC2021

Øvrige placeringer: Ole nr. 14 i M75A, Annette nr. 18 i W65A, Jette nr. 12 i W60B og Volker nr. 13 i M55B.