Hallands 3-dages 2024

En af de årligt tilbagevendende begivenheder, der altid er værd at tage til, er Hallands 3-dagars. Hallands 3-dagars finder altid sted i en weekend midt i juli, det er et pænt stort og godt arrangeret stævne med rimelig afstand fra Roskilde. I år var det i skovene mellem Falkenberg og Ullared, så det var mindre end 3 timer fra Roskilde. I år var der 1500 forhåndstilmeldte løbere, men hver dag kom der så 500 løbere og tilmeldte sig åbne baner - der skal noget af en organisation til at håndtere så mange tilmeldinger på dagen, men det havde de ingen problemer med. Fire OKR løbere havde i år tilmeldt sig Hallands 3-dages, men pga. sygdom, blev det kun Jette og Janne der deltog på alle 3 etaper. Hertil kom Rasmus Møller Jess og løb en enkelt etape. Alle 3 etaper foregik i øvrigt fra samme stævneplads, og der var indrettet campingplads, så man kunne være tæt på, hvor det hele skete.

1. etape var en mellemdistance og blev afviklet fredag mellem 16 og 18:30 i et lille skovområde lige nord for stævnpladsen. Alle andre end eliteklasserne kunne selv vælge deres starttider, så der var ingen stress med at nå frem til tiden. Terrænet var super godt, temmelig kuperet men for det meste helt åben fyrreskov med forholdsvis ren bund. Der var en del højdekurver der skulle forceres, så det var ikke en blå bane, som vi kender det i Danmark. Jeg havde et rimeligt godt løb uden større fejl og endte på en 6. plads 3 min. efter vinderen i H75. Se H75 banen her til højre.

2. etape om lørdagen var langdistance og foregik noget vest for stævnepladsen. Her skulle der kæmpes noget mere for at komme frem, dels var skoven flere steder tættere, og der var områder med mere underskov eller andet løbshindrende. Igen klarede jeg mig igennem uden bum og fik en 2. plads bare 1 min. efter vinderen. Da flere af mine konkurrenter, der løb hurtigere end mig på 1. etape, havde store tidstab, endte jeg på en samlet 3. plads efter de 2 etaper.

H75 banen, Hallands 3-dages et.1

Søndagens 3. etape var med jagtstart, dvs. løberen med bedste sammenlagte tid efter der 2 første etaper starter først. Øvrige løbere i klassen starter derefter med den tidsforskel de har frem til den førende løber. Jeg skulle derfor starte 3 min. efter den første som nr. 3. Etapen blev afviklet i et område nordøst for stævnepladsen i et rigtigt kriger terræn. Skoven var ret så tæt, også hvor den var tegnet hvid. Der var store helt grønne områder på kortet, som man ikke rigtig havde mulighed for at løbe uden om. Var det ikke grønt, tæt eller stejlt, evt. samtidigt, så var der helt sikket andet i bunden, der gjorde det svært at komme frem. Navigationen var heller ikke let, man kunne løbe (gå) lange stræk uden at ane, hvor man var, til man endelig stødte på noget man kunne bruge til at læse sig ind på kortet. En anstrengende, jeg hørte ordet forfærdelig, etape. Jeg kom igennem uden større tidstab og fik igen en 2. plads og beholdt min sammenlagte 3. plads i H75. Jette gennemførte alle 3 etaper og endte på en samlet 16. plads.