Logo divmatch13

4 x SM-sprintguld til OKR

Så kom sprintsæsonen i gang med en flot sprint i Dragør. Amager MOK stod for at arrangere årets sjællandsmesterskaber i den gamle og hyggelige havneby. Det slap de ganske flot fra, og banerne var lagt udfordrende i de smalle brostensbelagte stræder.

OK Roskilde var ganske flot repræsenteret med 21 løbere – samt August og Moritz på åbne baner. Resultatmæssigt gik det også godt med hele fire titler – og flere flotte sekundære placeringer.

Agnes Dyrlund Pedersen – debutant i D14 – sprintede sig til sin første guldmedalje. Hun løb 1300 meter på kun 6:51. Undervejs var der 14 poster, der skulle ”stemples”. Hårdeste konkurrent var såmænd Ellen Dyrlund Pedersen, der snuppede sølvmedaljer blot 41 sekunder efter.

I klassen D18 vandt Terese Søndergaard Pohl med to minutter foran Miri Brunstedt Nørgaard, OK Øst.

Hos løberne mellem 70 og 80 år er OK Roskilde absolut stærkeste klub, da det endte med guld til både Inge Jørgensen og Janne Brunstedt. Inge vandt D70 med næsten tre minutter – hvilket er en evighed i sprint. Der var 15 startende i klassen – og Inge var vist den ældste. I H70 var der 17 til start, men her blev Jannes sejr anderledes snæver. Kun seks sekunder skilte til Leif E Larsen fra Tisvilde Hegn OK. Både Inge og Janne genvandt titlen fra sidste år i Næstved.

Udover sølvmedaljen til Ellen, var der også flotte andenpladser til Kent Pihl (H60) og Ole Svendsen (H80). Finn Petersen blev nr 3 i H70.

Endelig skal det bemærkes, at i hovedklasserne D21 og H21 blev Tonje Pihl og Jonas Lassen hhv nr 7 og 5. I begge klasser var der 15 sprintere til start.

På lørdag afvikles det danske mesterskab. Det foregår i Fredensborg, og OK Roskilde har 12 tilmeldte løbere.