Logo Stævneplads

Om OK RoskildeEOC 2004


EOC 2004 udgør en milepæl i klubbens historie.

I 2004 blev europamesterskaberne i orienteringsløb afviklet på Sjælland og med Roskilde som værtsby. Arrangementet skete i et tæt samarbejde mellem fem klubber i Østkredsen: Farum OK, Tisvilde Hegn OK, Ballerup OK, Næstved/Herlufsholm (HG) og OK Roskilde. Planlægningen strakte sig over mere end to år og var specielt i det sidste år meget koncentreret og trak betydelige ressourcer.

I OK Roskilde formulerede vi internt følgende tre mål for at gå ind i projektet:

Ved den efterfølgende evaluering var der enighed om, at alle tre mål var blevet opfyldt. Både lokalt, nationalt og internationalt havde der været bragt omtale af stævnet, og specielt i lokalpressen havde der i perioden op til været gode og fyldige baggrundsartikler og under selve stævnet daglige sportslige nyhedsreportager. Desuden satte de mange løbere deres præg på lokalområdet. For alle medlemmer af OK Roskilde var en stor oplevelse at møde de mange udenlandske eliteløbere og se dem løbe i ”vores” skove. Alle løbere af international betydning var her, og det var livsbekræftende og positivt i en hel uge at være tæt disse engagerede og ambitiøse unge mennesker, som har viet år af deres liv til at dyrke vores fælles idrætsgren.

Endelig udviste regnskabet for stævnet et komfortabelt overskud. Som en væsentlig ekstra gevinst ved EOC 2004 blev der etableret gode samarbejdsrelationer mellem arrangørklubberne.

Lars Olsen

Se også:


okroskilde@okr.dk    Bjældevej 20, 4000 Roskilde        webteam@okr.dk    14. april 2010